İşte otelinizi Pinterest'te pazarlamanın püf noktaları

İşte otelinizi Pinterest'te pazarlamanın püf noktaları
E-Marketing Associates'in Dijital Medya Müdürü Arielle Sanchez, otellerin Pinterest'i nasıl kullanabileceğinin ve nelere dikkat etmeleri gerektiğinin püf noktalarını yazdı.


TurizmGüncel

İşte Arielle Sanchez'in e-hotelier'de yayımlanan ''Pinterest'te başarılı otel pazarlama listesi'' başlıklı yazısı.

''Diğer sosyal medya kanallarına veya genel olarak pazarlamaya dair bir stratejisi bulunan konaklama sektörü, ayda ortalama 100 milyon kullanıcısı bulunan Pinterest gibi bir mecrayı görmezden gelmemeli. Pinterest'in kendi bloğunda yayımlanan bir araştırmaya göre, Pinterest kullanıcılarının (Pinners) yüzde 93'ü satın almak veya plan yapmak için interneti kullanıyor.

Oteliniz için açacağınız bir ''Pinterest Business'' hesabından, tıpkı Facebook'ta olduğu gibi analitikler elde edebilir ve reklam çıkabilirsiniz. Eğer bir şahsi hesabınız varsa ve bunu 'business'a çevirmek isterseniz bunu da ayarlar sekmesinde kolayca yapabilirsiniz. Business hesabı açarken veya şahsi hesabınızı business hesaba dönüştürürken, şirketinizin bilgilerini doğru girmeniz önem arz ediyor.

BİO'nuzda otelinizi anlatmak için 160 karakter kullanma hakkınız var. Bu, twitter'daki 140 karakterin biraz üzerinde. Bu sınırlı karakter sayısında, otelinizi en iyi şekilde anlatmaya çalışmalısınız. Pinterest zaten otelinizin lokaysonunu otomatikman işaretliyor ancak yine de şehir ve lokasyon yazmanızda fayda var.

WEB SITENİZİ DOĞRULAYIN

Pinterest kullanıcılarının içeriğinizle nasıl bir etkileşim kurduğunu ölçebilmek için, web sitenizi doğrulatmanız gerekmektedi. Pinterest, web sitenize girmeniz için size bir doğrulama kodu gönderecek. Web yöneticinizin bir kaç gün içinde bu kodu ekleyip aktif hale getirmesi gerekmektedir. Kodu web stenize ekleyip aktif hale getirdikten sonra, Pinterest'in analitik servisine girdiğinizde, datayları görebilirsiniz.

BİR PANO OLUŞTURUN

Oluşturacağınız ilk pano, otelinizle ilgili olmalı. Burada otelinizin yüksek çözünürlüklü (tercihen dış görünüşü) güzel bir fotoğrafını kullanın.

BAŞKA PANOLAR OLUŞTURUN

Otelinizde kalanlar için en önemli şey nedir? Bir yandan misafirlerinizin ilgisini çekerken bir yandan da yüksek etkişelim alabileceğiniz kategorilerin bir kombinasyonunu yapın. Örneğin, Pinterest'teki en popüler konuların başında yeme-içme, moda, ilham verici sözler ve mizah gelir. Kendi panonuzla bu ilgi çekici konulardan birine dahil olmanın bir yolunu bulabiliyorsanız, (örneğin civardaki yemek-içme mekanları) burada bir avantaj yakalayabilirsiniz.

TANIMLAMAYI İYİ YAPIN

BIO tanımınızdan farklı olarak, bu panoda otelinizi tanımlamak için 500 karakter kullanabilirsiniz. Otelinizi tanımlamak için, tabirler ve tanımlayıcı sözcükler kullanmaya dikkat edin.

İÇERİK

Pinterest'te kendi içeriğinizi paylaştığınızda, Pinterest aracılığıyla paylaştığınız fotoğaflarla siteniz üzerinden pinlediğiniz fotoğrafların bir karma oluşturması oldukça iyidir. Paylaştığınız fotoğrafların dikey olmasına özen gösterin. Fotoğrafı ekledikten sonra, ona bir de açıklama yazmalısınız. Pin'i postlamadan önce, ona web sitenizden bir url eklediğinizden emin olun. Eğer web sitenizden bir içeriği pinliyorsanız, yine bir açıklama ve hashtag eklediğinizden emin olun.

YENİDEN PİN'LEME BE BEĞENME

Diğer sosyal medya kanalları gibi, Pinterest de aktif kullanımı gerektirir. Sadece kendi içeriğinizi değil, başka içerikleri de pinlemek isteyebilirsiniz. Bu durumda ''Repin'' (Yeniden pinle) seçeneğini kullanabilirsiniz. Repin yaptığınız içeriğe dikkat etmelisiniz. İtibarsız içeriklerden uzak durun. Öte taraftan, Pinterest'te diğer kullanıcıların postlarını beğenme seçeneği de bulunmaktadır. Ancak, tüm beğenilerinizin profil sayfanızda başkaları tarafından görülebildiğini unutmayın.

ANAHTAR KELİMELER ANAHTARINIZDIR

Tahmin edeceğiniz üzere, anahtar kelimeler Pinterest'te oldukça büyük rol oynar. Pinterest'in hem ana sayfasında hem de arama bölümünde bir algoritması bulunduğunu unutmayın. Arama sonuçlarında pin'inizin görülmesi önemlidir. Anhtar kelime olarak, web sitenizde veya bloğunuzda kullandığınız anahtar kelimeleri kullanın. 

WEB SİTESİ

Web sitenizde Pinterest sosyal medya ikonunun bulunması oldukça önemli. Bu şekilde kullanıcılar pinterest sayfanıza kolaylıkla ulaşabilirler.

ANALİZ

Yaptığınız şeyin işe yarayıp yaramasığını ölçebileceğiniz yer yine Pinterest'tir. Pin'inizin nasıl bir performans sergilediğini hem Google Analitik hem de Pinterest Analitik'le ölçebilirsiniz. İşe yarayan sözcükleri yeniden kullanın, ya da gerekiyorsa stratejinizi gözden geçirin.


Bu Haber 22.04.2016 - 17:22:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.