İşte otel çalışanlarının sizden sakladığı 8 sır

İşte otel çalışanlarının sizden sakladığı 8 sır
Soru cevap siteleri Quora ve Reddit üzerinden paylaşımlarda bulunan anonim otel çalışanları, otellere dair pek çok sırrı ortaya döküyor. Independent Gazetesi, bu sırlardan 8 maddelik bir liste yayımladı.


TurizmGüncel

İşte otel çalışanlarının verdiği o sırlar:

1. Ölümler

Otel çalışanlarının en çok bahsettiği sırlar otel odalarında gerçekleşen ölümlere dair. Üniversite okurken otelde çalışan bir kullanıcı, otel odasında intihar eden ve otelin temizlik personeli personeli tarafından bulunan bir adamla ilgili anısını paylaştı:

‘’Polis az sayıda görevliyle otele geldi ve oteldeki misafirlerin ruhu bile duymadan araştırmalarını yapıp cesedi taşıdılar. Olay yerel medyada dahi yer almadı.’’

Oteller bu tarz konularda oldukça hassas, çünkü böyle bir olaya adınız karışırsa, olabilecek en iyi şey ‘korku’ turizminin bir parçası olmanız.



2. Ünlüler

Herhangi bir zamanda çok ünlü bir kişiyle aynı otelde kalmış olmanız oldukça yüksek bir ihtimal. Otel çalışanı Stacey Jean, bir keresinde çalıştığı otelde ünlü bir beyzbol takımının kaldığını ancak hiçbir müşterinin haberi olmadan tüm takımın tatilini rahatça sürdürdüğünü dile getiriyor. Jean, ‘’Oteller bu konuda o kadar ağzı sıkı ki, eğer bir şekilde denk gelmezseniz, bir dünya starıyla yanyana kalsanız bile ruhunuz duymaz.’’ diyor.

3. İlişkiler

Otel çalışanları, otele ‘yasak ilişki’ yaşamak için gelen müşteriyi anında anladıklarını ve aslında hiç de umurlarında olmadığını dile getiriyor. Otel çalışanı Gloria Londono şunu ekliyor:

‘’Ayrıca eğer eşinizle seyhat ediyorsanız otele adımınızı attığınız anda kararları kimin verdiğini de anlayabiliyoruz.’’

4. Polis

Çalışanlara göre neredeyse bütün otellerin polisle güçlü bir ilişkisi var. Çalışanlar bunun müşteriye karşı bir şey olmadığını, ancak çok sayıda insanın bir arada olduğu yerlerde problemlerin de kaçınılmaz olduğunu, bu sebeple durumun anlayışla karşılanabileceğini dile getiriyor. Çalışanlar ayrıca polisin genel olarak otel çalışanlarının olaylara dair yargısına güvenerek hareket ettiğini de ekliyor.

5. Temizlik

Çalışanlar misafirleri kesinlikle yatak örtüleri, yorgan ve kumandalara dokunmamaları konusunda uyarıyor: Bu eşyalar asla temizlenmez.

Aynı şeyi bardaklar için de söyleyen otel çalışanları ayrıca içecek şişelerinin daha önce açılıp açılmadığının da kontrol edilmesini ve kesinlikle yatak altı ya da ulaşılması zor yerlere bakılmaması gerektiğini söylüyor. Çünkü bu ulaşılması zor ya da gözden uzak alanlar da asla temizlenmiyor.

Reddit kullanıcısı Roslagen, sandalye ve koltukların üzerine mutlaka bir örtü örtülmesi gerektiğini çünkü pek çok insanın buralara çıplak oturduğunu söylüyor ve ekliyor: Ayrıca yatak böcekleri düşündüğünüzden çok daha yaygın.



Çalışanlar yalnızca uyarıda bulunmuyor. Otellere dair pek çok tüyo da veriyor:

6. İptaller

Reddit kullanıcısı druumer89  rezervasyon iptalleri konusunda şu önerilerde bulunuyor:

‘’Eğer son dakikada rezervasyonunuzu iptal etmek istiyorsanız ancak depozitonuzu da kaybetmek istemiyorsanız oteli arayarak rezervasyonunuzu birkaç gün erteleyin. Birkaç saat bekledikten sonra tekrar arayarak rezervasyonunuzu iptal edin. Bu şekilde sizden bir iptal ücreti alınmayacaktır, çünkü yeni rezervasyonunuzun iptal süresine daha çok var.’’



7. Rezervasyon

Asla 3'üncü kişiler üzerinden rezervasyon yapmayın. Direkt otele giderek yaptığınız rezervasyonlar her zaman daha ucuz olacaktır. Ancak burada zamanlama önemli, geç saatlerde rezervasyon yapmak her zaman daha iyidir. Aynı şekilde direkt otel üzerinden rezervasyon yapmak da diğer alternatiflere göre oldukça ucuz. Çalışanlar ayrıca konukların direkt otel üzerinden rezervasyon yapmaması durumunda özel isteklerinin ‘genellikle’ unutulduğunu ya da gözardı edildiğini de ekliyor.

8. Bedava hizmet

Bir karşılama görevlisi şunları yazıyor:

Çalışanlara karşı, özellikle de kapı görevlilerine karşı her zaman kibar olun. Çünkü size bedava su, vale hizmeti, tur, servis, rezervasyon, kuru temizleme hatta daha iyi bir odaya geçme hakkı bile sağlayabilirim. Tek yapmanız gereken rica etmek. Ancak genelde kimse sormaz. Çünkü onların gözünde ben ‘yalnızca’ bir çalışanım.





Bu Haber 23.10.2015 - 16:16:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.