İşte koronavirüsün Almanya seyahat pazarına vurduğu darbe

İşte koronavirüsün Almanya seyahat pazarına vurduğu darbe
Dünyanın en büyük seyahat pazarlarından Almanya, koronavirüs nedeniyle adeta dibi gördü. Haziran ayında yaşanan daralma, rakamlara böyle yansıdı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Koronavirüs, Alman seyahat acentelerine sert darbe vurdu. Haziran ayında acentelerin geliri bir önceki yılın aynı ayına göre ortalama yüzde 86 oranında düştü.

Acentelerin hazirandaki gelir kaybı yüzde 86’ya ulaştı

IT şirketi TATS'ın yaptığı araştırmaya göre, haziran ayında seyahat acentelerinin yaşadığı gelir kaybı bir önceki yılın aynı ayında göre yüzde 85.8 oldu. Söz konusu daralma mayıs ayında yüzde 90, nisan ayında yüzde 93 ve mart ayında ise yüzde 81 olmuştu.

En büyük gelir kaybını hava yolu şirketleri yaşadı

Seyahat sektöründeki daralmadan en büyük yarayı alan ise hava yolu şirketleri oldu. Hava yolu şirketlerinin geliri haziran ayında yüzde 91 düşerken, bu oran mayıs ayında yüzde 98, nisan ayında yüzde 99 ve mart ayında yüzde 101 olarak kayıtlara geçti.

Tur operatörleri paket tur operasyonlarına yeniden başladığını açıklasa da, haziran ayında tatil satışlarından elde edilen gelir yüzde 83 geriledi. Paket tur satışlarındaki düşüş mayıs ayında ise yüzde 62 olmuştu.

Acentelerin geliri ilk ayda 3’te 2 düştü

TATS'ın araştırmasına göre, korona öncesi ve korona krizi dönemi göz önüne alındığında, seyahat acentelerinin ilk 6 aydaki geliri 3'te 2 oranında düşüş gösterdi. İlk aylık dönemde turizm satışları yüzde 61, kruvaziyer satışları yüzde 48 ve uçak bileti satışları yüzde 72 oranında azaldı.

Görünüm ‘ürkütücü’ olmaya devam ediyor

TATS'ın belirttiğine göre, seyahat acentelerinin mevcut görünümü ürkütücü olmaya devam ediyor. Haziran ayında erken rezervasyon satışları yüzde 156 düşerken, ekim ayına kadarki döneme ilişkin erken rezervasyon kaybı yüzde 164'e ulaştı.

Almanya_Turizm



Bu Haber 09.07.2020 - 13:09:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.