İşte dünyadaki havalimanlarının yaşadığı toplam yolcu kaybı

İşte dünyadaki havalimanlarının yaşadığı toplam yolcu kaybı
Havalimanlarının dünya genelinde trafikleri düştü, gelirleri adeta çakıldı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Koronavirüs nedeniyle havalimanları dünya genelinde azalan trafik, kaybolan trafik ve yeni risklerle karşı karşıya.

Uluslarası Havalimanları Konseyi'nin (ACI) hazırladığı, ''Covid-19'un havalimanı işletmeleri üzerindeki etkileri'' başlıklı rapora göre, 2020 yılı genelinde havalimanlarının trafiği dünya ölçeğinde yüzde 59,6 düşecek. 2019 yılına kıyasla yolcu sayısında beklenen düşüş ise yüzde 58,4. Bu da, dünya genelinde havalimanı yolcu trafiğinin 5,6, gelirlerin ise yüzde 60 düşmesi anlamına geliyor.

Çok fazla belirsizlik var

Havalimanlarındaki toparlanmanın etrafının belirsizliklerle çevrili olduğuna dikkat ACI, aralık ayında hava yolcu trafiğinin geçen yılki seviyenin yüzde 27-60 arasında gerçekleşeceğini öngördü. ACI'nın iyimser tahminine göre, 2020 yılında 2019 hava trafiğinin yüzde 56'sı gerçekleşebilecek.

2019 rakamlarına ancak 2023’te ulaşılabilir

Küresel hava yolu trafiğinin 2023'ten önce 2019 seviyesine ulaşamayacağına işaret eden Uluslarası Havalimanları Konseyi, uluslararası trafikte önemli yere sahip ülkelerde ise 2024'ü bulacağını açıkladı.

‘’Gereksiz karantina önlemleri yolcu güveni açısından zararlı’’

ACI Genel Müdürü Luis Felipe de Oliveira, dünyadaki ekonomik kalkınmanın temel itici gücü olan havalimanlarının pandemi nedeniyle 104 milyar dolar kayıp yaşadığını ve hükümetlerden destek almadıklarını kaydeden Luis Felipe de Oliveira, havalimanlarının toparlanmayı desteklemek için bir araya gelmesi gerektiğini söyledi. Oliveira, ''Gereksiz karantina önlemleri yolcu güveni açısından zararlı. Bu nedenle uyumlu önlemler ve bilimsel kanıtlara dayanan risk temelli önlemler, seyahatçilerin güveninin geri kazanılmasına ve havacılık ekosisteminin toparlanmasına yardımcı olacaktır.'' çıklamasını yaptı.



Bu Haber 07.09.2020 - 11:32:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.