Almanya’da haziran satışları: İşte kazananlar ve kaybedenler

Almanya’da haziran satışları: İşte kazananlar ve kaybedenler

Almanya'da tatilciler haziran ayı ile birlikte son dakika tatil alımlarına nihayet başladı. Haziran ayının kazananı Yunanistan olurken, Antalya’nın sadece küçük bir sıçrama yapabildiği görüldü.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Almanya'da haziran ayının kazanan destinasyonu Yunanistan oldu. Amadeus'un açıkladığı verilere göre, Almanya'da en çok tercih edilen 10 tatil destinasyonundan 6'sına dönük rezervasyonlar düşerken, 4 tanesinde artış kaydedildi. Söz konusu 4 destinasyonun üç tanesinin Yunanistan'da olması ise dikkat çekti.

Haziran ayının kazananı Yunanistan

Yunanistan'ın en büyük 3 destinasyonu Girit, Rodos ve Kos haziran ayında Almanya'da en yüksek artışlara ulaştı. Girit satışları yüzde 10, Rodos satışları yüzde 10,7 ve Kos satışları yüzde 24,5 olaak gerçekleşti.

Antalya satışlarında düşük tek haneli büyüme

Haziran ayında Almanya'da artıya geçen bir diğer destinasyon ise Antalya oldu. En çok tatil satışı yapılan 10 destinasyon arasında yaklaşık yüzde 3'te 1'lik payla ilk sırada yer alan Antalya'nın, haziran ayında Almanya'da aldığı rezervasyon sayısı geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 2,2 artış gösterdi.

Mısır ve İspanya’nın kan kaybı devam ediyor

Haziran ayında Antalya'nın kısmi, Yunanistan'ın önemli bir büyüme gösterdiği Almanya pazarında, Mısır ve İspanya'ya dönük rezervasyonlardaki düşüş ise sürdü. Mısır'ın Hurghada bölgesine dönük satışları yüzde 10, Marsa Alam bölgesine dönük satışlar ise yüzde 9,6 oranında gerilerken, İspanya'nın önde gelen destinasyonlarının kan kaybı ise sürdü.

Haziran ayında Almanya'da Palma satışları yüzde 8,1, Las Palmas satışları yüzde 15,7, Fuerteventura satışları yüzde 29,8 ve Tenerife satışları ise yüzde 19,7 oranında düşüş gösterdi.



Bu Haber 04.07.2019 - 13:31:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.