İstanbullu rehberlerden Sultanahmet Camii'ne girişle ilgili yeni düzenleme

İstanbullu rehberlerden Sultanahmet Camii'ne girişle ilgili yeni düzenleme
İstanbul Turist Rehberleri Odası Sultanahmet Camii giriş sistemine dair yeni bir düzenlemeye gidiyor. Düzenlemede, hanutçuluğun önlenmesi, girişte beklemenin minimuma indirilmesi gibi uygulamalar yer alıyor.


İstanbul Turist Rehberleri Odası'nın Sultanahmet Camii ile ilgili yeni düzenlemeye ilişkin görüş ve öneri talep ettiği açıklaması şu şekilde:


"Mesleğimizi icra edişimizde önemli etkisi olan ve birçok makam nezdinde girişimlerde bulunduğumuz Sultanahmet Camii giriş sistemi, başta soruna çok yakın ilgi gösteren İstanbul Valiliği olmak üzere birçok kurumun eşgüdümüyle, bildiğiniz gibi kısa süre önce yeni şeklini aldı.

Yeni düzenlemede üzerinde durduğumuz başlıca kriterler; hanutçu tabir edilen kişilerin çıkar sağlayarak doğrudan kapıya ulaşmasını engelleyici bir düzeneğin bulunması, özellikle yaz sezonunda aşırı güneş altında beklemenin minimuma indirilmesi ve ülkemizin en çok ziyaret edilen yerlerinden birinde düzensizlik izleniminin azaltılmasıydı.

Bahçe içerisinde aşırı metal yığılması yerine, kuyruğun daha da uzun olduğu zamanlarda buna uygun olarak daha da uzayabilen, ziyaretçinin az olduğu dönemlerde kısıtlanabilen, kuyruk uzunluğuna göre ayarlanabilen bir şerit sisteminin de eklenmesi öngörülmektedir.

Ülkemizin tanıtımı için mesleğimizi icra ederken kuşkusuz hiçbir zaman tümüyle son noktaya gelmememiz ve hep daha iyisini istememiz en doğalı olduğundan; bu yönde her türlü iyileştirme öneri ve taleplerinizi iletmenizden memnuniyet duyacağız."
 


Bu Haber 06.06.2015 - 18:29:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.