İstanbul'da 102 otel denetlendi, 4'üne işlem yapıldı

İstanbul'da 102 otel denetlendi, 4'üne işlem yapıldı
İstanbul Valiliği, il genelinde 'yeni normal' kapsamında iş yerlerini ve otelleri denetledi. Vali Yerlikaya'nın açıklamasında, turizm işletme belgeli tesislerin de denetlendiğine vurgu yapılması dikkat çekti.

İstanbul Valiliği, hükümetin belirlediği 'yeni normal' kurallarıyla ilgili il genelinde iş yerlerinde denetimde bulundu.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın paylaştığı bilgiye göre il genelinde, aralarında 102 konaklama tesisinin de bulunduğu toplam 3 bin 241 işletmede denetim yapıldı. Vali Yerlikaya, denetlenen konaklama tesislerinin arasında 'Turizm İşletme Belgeli' tesislerin de bulunduğuna dikkat çekti.

Açıklamaya göre, denetlenen 102 konaklama tesisinin 4'üne işlem yapılırken, toplamda 41 işletmeye cezai işlem uygulandı.

‘Turizm İşletme Belgeliler dahil’ vurgusu

İstanbul Valilisinin açıklamasında, denetlenen işletmeler arasında konaklama tesislerin bulunduğunun belirtilmesi ve ‘turizm işletme belgeliler dahil’ ifadesinin kullanılması dikkat çekti. İçişleri Bakanlığı’nın daha önce yayınladığı genelgede, işletme belgeli otellerin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından denetleneceği belirtilmişti.



Bu Haber 17.06.2020 - 11:22:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.