İstanbul’a 60 milyon euroluk UEFA Şampiyonlar Ligi finali piyangosu

İstanbul’a 60 milyon euroluk UEFA Şampiyonlar Ligi finali piyangosu

10 Haziran’da İstanbul’da oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde kentin 60 milyon euro turizm geliri etmesi bekleniyor.


Manchester City ile Inter arasında 10 Haziran’da Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi final maçı için geri sayım başladı.

Kazanan takımın 84 milyon euroyu kasasına koyacağı final maçına ev sahipliği yapacak olan İstanbul’a ise 50 bin turistin gelmesi ve bu turistlerin kente 60 milyon euro para bırakması bekleniyor.

Hürriyet’te yer alan habere göre final maçının biletleri ise 1. kategori için 690, 2. kategori için 490, 3. kategori için 180 ve 4. kategori için 70 euro.

TÜRYİD Başkanı Kaya Demirer, mayıs ayını seçimden dolayı temkinli geçiren yurtdışı turizminin hazirana hazırlandığını belirtti. Turizm, Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmecileri Derneği (TÜRYİD) olarak bir süredir İngiltere’nin yanı sıra iddialı olan Real Madrid’den dolayı İspanya’dan da “Gelirsek şunları yaparız, bunları planlıyoruz” şeklinde görüşmelerde bulunduklarını ifade eden Demirer, “Sektör mayısın bekleyen, ertelenen taleplerine ek olarak Final maçı nedeniyle de haziran ayından umutlu. Fiyatlar çok yükseldi. Lüks mekânlar, teraslar hazırlıklarını yapıyor. Fazla mesaiye hazırlanıyoruz. Zaten gelen turist güçlü Türk mutfağını deneyimlemeyi talep ediyor. Özümüzü hizmet olarak sunduğumuz sürece başka hazırlığa gerek yok. Elbette Michelin yıldızlı restoranlara artı talep gelir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.



Bu Haber 19.05.2023 - 09:41:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.