İstanbul Uluslararası Konsiyerjler Birliği kongresine ev sahipliği yapacak

İstanbul Uluslararası Konsiyerjler Birliği kongresine ev sahipliği yapacak

Otel danışma görevlileri (Concierge) üst kuruluşu Uluslararası Konsiyerjler Birliğinin geleneksel uluslararası kongresi ilk kez İstanbul’da gerçekleştirecek. Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) tarafından da desteklenen ve dünyanın dört bir yanından yaklaşık 700 otel danışma görevlisinin katılacağı etkinlik 11-15 Mart 2023 tarihlerinde düzenlenecek.


Pandemi sonrasında İstanbul, otelcilik sektörü açısından önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Otel misafirlerinin en önemli yardımcısı olan ve otel danışma görevlisi olarak ifade edilen konsiyerjlerin (Concierge) üst kuruluşu Uluslararası Konsiyerjler Birliğinin (UICH-Les Clefs d'Or-Union Internationale des Concierges d'Hôtels) 67’nci yıllık toplantısı ve gala yemeği Altın Anahtar Otel Danışma Görevlileri Derneğinin girişimleri sonucunda İstanbul’da gerçekleştirecek. Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) tarafından da desteklenen etkinlik 11-15 Mart 2023 tarihlerinde düzenlenecek.

80 ülkede 530 şehirden yaklaşık 4 bin üyesi bulunan Les Clefs d'Or International’ın Türkiye’deki tek resmi temsilcisi olan Altın Anahtar Otel Danışma Görevlileri Derneği (Les Clefs d'Or Türkiye) söz konusu kongreye ev sahipliği yapacak. Etkinliğe dünyanın dört bir yanından yaklaşık 700 üst düzey otel danışma görevlisinin katılması bekleniyor.

TÜROB: Desteğimiz tam

Konuyla ilgili bilgi veren TÜROB Başkanı Müberra Eresin, pandemi sonrasında ilk etapta yurt içi organizasyonlar açısından yeniden hareketlenmeye başlayan kongre ve toplantı turizminin uluslararası etkinlikler için de hazır olduğunu kaydetti. Bu kapsamda Uluslararası Konsiyerjler Birliğinin yıllık toplantısını İstanbul’da yapacak olmasının oldukça önemli bir gelişme olduğunu söyleyen Eresin, etkinliğin sektör için öneminin yanı sıra sembolik anlam da taşıdığını kaydetti. Eresin, “Kongre ve toplantı turizminin başlıca mekanları olan otellerde, birinci stratejik hedefi konuk memnuniyetinin sağlanması olan danışma görevlilerinin dünya toplantısını ülkemizde yapacak olmaları memnuniyet verici. Günümüz otelciliğinde güler yüzleri ile konuğu karşılayan ve uğurlayan bölüm olarak onların beklentilerini karşılamayla görevli concierge personeli, konuğun ilk izlenimlerini oluşturacak bilgili, ciddi, saygılı, yardımsever ve güler yüzlü tavırlarıyla işletmenin hizmet anlayışı hakkında konuklarda olumlu düşüncelerin oluşmasını sağlıyor. Kongre katılımcıların ülkemizde yaşayacakları misafirperverlik ve deneyimlerle birer ‘tanıtım elçisi’ olarak ülkelerine dönmelerini bekliyoruz. TÜROB olarak bu organizasyona desteğimiz tam” diye konuştu.

‘Birçok ülke ile yarıştık’

Altın Anahtar Otel Danışma Görevlileri Derneği Başkanı Adnan Öner de şunları söyledi: “Bu organizasyonu Türkiye’de gerçekleştirmek yıllardır hayalimizdi. Her yıl birçok ülke hazırladığı önemli sunumlar ve yaptığı lobi faaliyetleri ile uluslararası kongreyi kendi ülkelerine çekebilmek için yarışıyorlar. Hepimizin bildiği gibi 2023 yılı, bizler için çok önemli bir yıl. Bu ciddiyet ve bilinç ile yönetim kurulumuzun kararlılıkla, aylar süren uluslararası çalışmaları sonuç verdi ve en fazla oyu alarak, 2023 yılı kongresini İstanbul’a getirmeyi başardık. Ülkemizin tanıtımına önemli katkılarından emin olduğumuz bu kongre organizasyonunda başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteklerini bekliyoruz.”



Bu Haber 24.10.2022 - 14:07:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.