İstanbul turizminin acı kaybı: Faruk Boyacı hayatını kaybetti

İstanbul turizminin acı kaybı: Faruk Boyacı hayatını kaybetti

İstanbul turizminin gelişmesinde büyük emekleri bulunan Faruk Boyacı hayatını kaybetti.


İstanbul’da turizmin gelişmesi için yılmadan çalışan, turizm sivil toplum örgütlerinin gönüllü emekçisi, ünlü turizmci Faruk Boyacı, hayatını kaybetti. Orient Express, Sirkeci Mansion, Erboy, İlkay, Romance gibi otellerin kuruculuğunu ve işletmeciliğini yapan Faruk Boyacı halihazırda Lalahan, Sirkeci Mansion ve İlkay otellerini işletiyordu.

1967 doğumlu olan Faruk Boyacı, evli ve iki çocuk babasıydı.

Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Faruk Boyacı’nın cenazesi, Bugün (2 Mayıs) Ataköy Camiinde kılınacak ikindi namazının ardından torağa verilecek.

Turizm Güncel ailesi olarak Faruk Boyacı’ya rahmet, ailesine, yakınlarına ve turizm camiasına başsağlığı diliyoruz.

TÜROB Başkanı Müberra Eresin’den başsağlığı mesajı

Boyacının vefatı sonrası bir mesaj yayınlayan Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, Faruk Boyacı’nın Türk turizmine katkılarına dikkat çekildi. Eresin’in yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Ömrünü Türk Turizminin gelişmesine adayan, İstanbul ve Tarihi Yarımada’da hayata geçirilen birçok projenin gerçekleşmesini sağlayan, vefalı dostumuz, TÜROB önceki dönem genel sekreteri ve yönetim kurulu üyelerinden, Sirkeci Mansion Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Boyacı’nın geçirdiği kalp krizi sonucunda henüz hayatının baharında vefat ettiğini derin üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Merhum Ömer Faruk BOYACI vizyonu ile sadece faaliyet gösterdiği Sirkeci bölgesi için değil tüm turizm sektörüne ilham kaynağı olmuştur. Hayırsever ve mütevazi kişiliği ile tüm camiamızın içten sevgi ve saygısını kazanan merhum Ömer Faruk Boyacı’nın sektörümüzde sivil toplum kuruluşlarının güçlenmesi yönünde yılmadan sürdürdüğü çalışmalar ve bitmeyen enerjisi ile sürekli hayata geçirdiği projelerle ülke turizmine, ekonomisine ve Birliğimiz TÜROB’a katkıları daima minnetle hatırlanacak ve hayırla yad edilecektir.

Merhum dostumuz Ömer Faruk Boyacı’ya Allah’tan rahmet, başta kederli ailesi olmak üzere Sirkeci Mansion Hotel çalışanları, dostları, akrabaları ile turizm camiasına başsağlığı ve sabır dileriz.



Bu Haber 02.05.2023 - 09:35:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Nevzat Biçer 02.05.2023 - 02:02

    Butik Otelciliğe ve sektöre emek vermiş değer kazandırmış Değerli İnsan ,Allah rahmeti ile Cennetine kabul eylesin inşallah Ailesine ve sevenlerine sabır ve kuvvet diliyorum.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.