İstanbul Turizmi için büyük buluşma

İstanbul Turizmi için büyük buluşma

İstanbul Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurulan İstanbul Turizm Platformu’nun tanıtım toplantısı İstanbul Kongre Merkezi’nde yapıldı.


TurizmGüncel

İstanbul turizmini geliştirmek için kurulan İstanbul Turizm Platformu’nun tanıtım toplantısı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katılımıyla İstanbul Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İstanbul Turizm Platformu Koordinatörü Cumhur Güven Taşbaşı, İstanbul’un dünyada eşi benzeri bulunmayan bir şehir olduğunu belirtti. Geçmişte çok büyük medeniyetlere başkentlik yapan İstanbul’un turizmde 2014’ün gerisinde olduğunu kaydeden Taşbaşı, konuşmasında şu noktalara dikkat çekti:

‘’160 Euro olan ortalama oda fiyatı 60 euroya düştü’’

‘’İstanbul turizmde olması gerektiği yerde değil. İstanbul geçmiş yıllara kıyasla ziyaretçi sayısı açısından daha iyi yerde değil. 2014 yılıyla kıyaslandığında, İstanbul’un daha fazla üst gelir grubuna mensup turisti ağırlaması gerektiğin düşünüyoruz. Ziyaretçilerden elde edilen gelir, bugün daha gerilerde. Eskiden 160 eurolarda olan ortalama oda fiyatı bugün 60 Euro civarında.

CDA4148A-36BD-4E8E-9605-84E35AEFFB27

‘’Kongre turizminde İstanbul’un esamesi okunmuyor’’

Kongre turizminde dünyada ilk 7’ye, 500 ve üzeri katılımcılı kongrelerde ilk3’e giren İstanbul’un şu anda esamesi okunmuyor. Aynı şey kruvaziyer için de geçerli. Galataport açılınca bu durumun düzeleceğini düşünüyoruz.

‘’İstanbul’un ziyaretçi profili değişti’’

İstanbul’un ziyaretçi profili değişti. Bizim bu profili değiştirerek üst gelir grubunu kente çekmemiz gerekiyor. Sağlık turizminden 3,5 milyar dolar gelir elde ediliyor. Ancak sağlık turizmcileri ile görüştüğümüzde, iyi bir düzenlemeyle bu miktarın 10-15 milyar dolara yükseleceğini belirtiyor.

‘’İmamoğlu’nun seçilmesi barış ve özgürlük rüzgarı estirdi’’

Ekrem İmamoğlu’nun İBB Başkanı seçilmesiyle birlikte İstanbul’da bir barış ve özgürlük rüzgarı esmiştir. Bu rüzgarın turizme önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum. İBB bünyesinde tanıtım ve bilgilendirme ofisi oluşturduk. Burası katılımcı bir havuz oluştu. Burada 30’a yakın turizm sektörü kuruluşu, 4’ten fazla üniversite, sağlık turizmindeki 3’ten fazla dernekle ve 60’tan fazla kişiyle görüşmeler yapacak İstanbul için kısa dönem planı hazırlamak için bunları bir kenara koyduk. Acil eylem planını hazırladık ve bu planı platform üyeleriyle paylaşacağız. Platform resmen kurulmuş ve çalışmaya başlamıştır.’’



Bu Haber 18.11.2019 - 11:40:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • omer arıcı 05.01.2020 - 03:49

    geçmişte istanbulda yaşanan ukome kararı keşmekeşliğine secildigi takdirde son verecegini soyleyen ibb başkanı imamoglu secileli 6 ay oldu ancak ortadaki keşmekeslik halen devam etmekte secilmeden once turizmcilere pembe tablolar çizen imamoglu ve ekibi malesef su gunlerde hicte bh

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.