İstanbul turizm eğitiminde pilot bölge oldu

İstanbul turizm eğitiminde pilot bölge oldu
Turizm sektörüne istihdam sağlamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında protokol imzalandı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizm sektörüne istihdam sağlayacak işbirliği protokolüne imza attı. İstanbul’daki tüm otellerin personel ihtiyacının karşılanacağını belirten Bakan Özer, bu şekilde 25 bin insana da istihdam sağlanacağını söyledi. Özer, halihazırda Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığının 53 okulda 3 yıldır iş birliğine devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) temsilcilerinin de hazır bulunduğu toplantıyla ilgili açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizm alanına nitelikli personel kazandırmak için okul sayılarını 100'e çıkarma kararı aldıklarını açıkladı.

Salgın nedeniyle 2 yıldır dünyada daralma yaşayan turizm sektöründe gelecek yıllarda karşılaşılacak en büyük sorunun personel sıkıntısı olacağını söyleyen Mehmet Nuri Ersoy, nitelikli personel ihtiyacını karşılamak için 3 yıl önce Milli Eğitim Bakanlığı ile çalışma başlattıklarını hatırlattı. İstanbul’un pilot bölge seçildiğini ve mesleki eğitimde turizme ağırlıklı pay ayrılacağını belirten Ersoy, TÜROB ile bir toplantı organize edip taleplerini dinlediklerini ifade etti.



Bu Haber 30.09.2021 - 18:32:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.