2 haftada 32 ülkeden 500 acente ve operatörü ağırladılar

2 haftada 32 ülkeden 500 acente ve operatörü ağırladılar

TÜROB, mayıs ayının ilk iki haftasında 32 destinasyondan 500'ün üzeride acenteyi ve tur operatörünü İstanbul'da ağırladı.


Türkiye Otelciler Birliği'nin mayıs ayında ağırladığı yabancı acente ve tur operatörü sayısı rekor kırdı. Birlik tarafından yapılan açıklamada, mayı ayının ilk iki haftasında THY işbirliğiyle 32 destinasyondan 500'ün üzerinde acente ve tur operatörünün İstanbul'da ağırlandığı kaydedildi.

32 destinasyondan İstanbul'a gelen seyahat acentelerinin ve tur operatörlerinin yöneticileri TÜROB üyesi oteller tarafından ağırlandı. Söz konusu tanıtım organizasyonuna katılan heyetlere yeni havalimanı ve İstanbul turizm ürünleri hakkında bilgi verildi.

''AVANTAJA ÇEVİRİYORUZ''

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan TÜROB Başkanı Müberra Eresin, Ramazan ayının turizm sektörü açısından özellikle İstanbul’da yavaşlama görülen bir dönem olduğuna dikkat çekerek, “Dolayısıyla biz de bu dönemi avantaja çevirmek için iş ortağımız THY ile birlikte güzel bir girişimde bulunduk. Davetli destinasyonlar içerisinde mümkün olduğunca pazar çeşitliliği yaratmaya çalıştık. İşlerimizin azaldığı bu dönemi verimli bir şekilde kullanarak, ülkemiz ve şehrimiz tanıtımına önemli bir katkı sağladığımıza inanıyoruz. Bizlere bu kadar büyük hacimli bir işte destek olan tüm üyelerimize içtenlikle teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

''İSTANBUL'A DÖNÜK İLGİDE DİKKAT ÇEKEN BİR YÜKSELİŞ VAR''

TÜROB olarak sadece bu dönemde değil, her dönemde tanıtım faaliyetleri sürdürdüklerini dile getiren Eresin, “Son dönemde bu tanıtım trafiği çok hızlandı. Bizim girişimlerimizin yanı sıra özellikle yabancı turizmcilerin İstanbul’a olan ilgilerinde de dikkat çeken bir yükseliş var. Bunu son dönemdeki organizasyonlarda gözlemliyoruz. Katılımcıların İstanbul Havalimanı’na olan ilgileri de yüksek düzeyde” dedi.

Bu arada şehir merkezi ve oteller koordinasyonunu hedefleyen fam-trip organizasyonlarında 15 gün içinde Hamburg, Lagos, Napoli, Washington, Abidjan, Birmingham, Abuja, Uganda, Odessa, Kiev, Dublin, Riga, Saraybosna, Tiflis, Sofya, Londra, Priştine, Edinburgh, Helsinki, Manchester, Stockholm Kopenhag, Gotheburg, Oslo, Minsk, Talin, Vilnius, Varşova, Amsterdam, Budapeşte, Brüksel ve Lüksemburg destinasyonlarından katılım sağlandı.



Bu Haber 14.05.2019 - 10:22:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.