‘İstanbul Havalimanı’nın satışı için görüşme yapılıyor’ iddiası

‘İstanbul Havalimanı’nın satışı için görüşme yapılıyor’ iddiası

Bloomberg, İstanbul Havalimanı'nı işleten şirketlerden bazılarının, hisselerini 11 milyar dolara satmak için aracı kurum Lazard LTD ile anlaştığını ileri sürdü.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Bloomberg'den Ercan Ersoy ve Kerim Karakaya'nın 'konu hakkında bilgi sahibi' olan uzmanlara dayandırdığı haberde, ABD merkezli yatırım bankası Lazard LTD'nin havalimanını işleten IGA konsorsiyumunun bazı üyeleriyle potansiyel alıcılar arasında, havalimanının değerini belirlemek için görüşme halinde olduğu ileri sürüldü.

Kimler ilgileniyor?

İstanbul Havalimanı ile ilgilinen şirketler arasında Vinci SA, Aeroports de Paris, TAV Havaliamanlari Holding ve Ferrovial SA gibi şirketlerin olduğu belirtilen haberde, IGA'nın şu anda 6,4 milyar dolar ile Türkiye'nin en borçlu kurumsal şirketi olduğu belirtilen Bloomberg haberinde, şirketin havalimanını 25 yıl işletme karşılığında toplam 22,1 milyar euro ödeyeceğini yazdı.

Pistlerin tamamı hayata geçtiğinde 200 milyon yolcu kapasitesine ulaşacak

Altı pistin tamamı hayata geçtiğinde İstanbul Havalimanı'nın 200 milyon yolcu kapasitesine ulaşacağı belirtilen haberde, ''Cengiz İnşaat, Limak Holding, Mapa İnşaat, Kalyon İnşaat ve Kolin İnşaat eşit hisselerle havalimanını yapma ve işletme hakkını kazandı. Kolin İnşaat'ın hisselerini satması sonrasında şu anda Kalyon İnşaat havalimanında yüzde 35 hisseye sahip. Cengiz İnşaat'ın yüzde 25, Limak ve Mapa'nın ise yüzde 20'şer hissesi var.'' denildi.

IGA sözcüsü yalanladı

IGA sözcüsü ise şirketin hisselerinin satışına ilişkin bir plan olmadığı belirtildi. Vinci, ADP ve TAV yetkilileri ise konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.



Bu Haber 24.05.2019 - 11:31:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.