İsrail'den Türkiye'de tutuklanan çiftle ilgili açıklama

İsrail'den Türkiye'de tutuklanan çiftle ilgili açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın evinin fotoğrafını çektikleri iddiasıyla tutuklanan İsrailli çift ile ilgili İsrail'den açıklama yapıldı.

İsrailli Natali-Mordi Vakninile çifti ile yanlarında bulunan bir Türk vatandaşı, Çamlıca Kulesinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın evinin fotoğrafını çekip video kaydı aldıkları iddiasıyla gözaltına alınmış, çıkarıldıkları mahkeme tarafından da 'siyasal veya askeri casusluk’ şüphesiyle tutuklanmıştı.

İsrail medyası söz konusu çiftin tekne turu surasında Dolmabahçe Sarayı’nı fotoğraflarken gözaltına alındığını yazdı. Haaretz gazetesinde açıklamaları yer alan tutuklu çiftin avukatı, “Tek suçları, bir bot gezisi sırasında Erdoğan’ın sarayını fotoğraflamaktı” dedi.

BBC'de yer alan habere göre İsrail Dışişleri Bakanlığı, tutuklanan çiftin devlet için çalıştığını yalanladı. İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, tutuklu çiftin en kısa zamanda cezaevinde bakanlık yetkililerince ziyaret edilmesini umduğunu söyledi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, hem Vaknin çiftinin ailesi hem de Türk yetkililerle temasta olduklarını duyurdu.

Tutuklanan Natali Vaknin’in kardeşi verdiği demeçte, kardeşinin çektiği fotoğrafı aile WhatsApp grubuna attığını söyledi.

Tutuklanan çiftin İsrail’de otobüs şoförü olarak çalıştıkları ve önceki evlilikleri de dahil toplam 5 çocukları olduğu kaydedildi.



Bu Haber 13.11.2021 - 12:32:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Romeo Melodia 15.11.2021 - 10:05

    İsrail'deki en büyük şarkıcı ve müzisyenim. İsrail kanalları 12 ve 13, ülkemdeki insanları telefonlarıyla gözetliyor... Bu çiftin şüpheli göründüğünü söyleyebilirim. Türkiye'de çok akıllısın. Ama sizin daha büyük sorununuz İsrailli gazeteciler, özellikle kanal 12 ve 13'ten Türkiye hakkında çok bilgiye sahipler ve tutuklanmalılar arkadaşım siyah muhabiri tanıyor brahanu tagania, onun bir casus olduğunu söylüyor, dikkatli ol Romeo türkiyeyi seviyor

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.