İspanya’nın turist sayısında ve turizm gelirinde büyük düşüş

İspanya’nın turist sayısında ve turizm gelirinde büyük düşüş

Eylül ayında ve yılın 9 aylık diliminde İspanya’ya giden ziyaretçi sayısı ve ülkenin bu dönemde elde ettiği turizm geliri belli oldu.


TurizmGüncel

Eylül ayında İspanya’ya giden ziyaretçi sayısı geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 87,1 oranında düşerek 1,1 milyon olarak gerçekleşti. Geçtiğimiz yılın aynı ayında İspanya’yı 8,9 milyon turist ziyaret etmişti.

9 aydaki turist kaybı 50 milyonu aştı

Ocak-eylül arasındaki 9 aylık dönemde İspanya’yı ziyaret eden turist sayısı ise ortalama yüzde 75 düşüşle 16 milyon 832 bin olarak kayıtlara geçti. Geçtiğimiz yılın 9 aylık diliminde İspanya 67,1 milyon ziyaretçi ağırlamıştı. Verilere göre İspanya’nın 9 aylık dönemdeki ziyaretçi kaybı 50 milyonu aştı.

Turizm geliri de çakıldı

İspanya’nın ziyaretçi sayısındaki düşüş kaçınılmaz olarak turizm gelirlerine de yansıdı. Geçtiğimiz yılın eylül ayında 9,7, ocak-eylül arasındaki dönemde ise 74 milyar euro civarında turizm geliri elde eden ispanya, bu yılın eylül ayında yüzde 90 düşüşle 967 milyon euro, 9 aylık dönemde ise yüzde 76 düşüşle 17,7 milyar euro turizm geliri elde edebildi.



Bu Haber 04.11.2020 - 11:02:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.