İspanya turizmde rakiplerinin arasından nasıl sıyrılmayı planlıyor?

İspanya turizmde rakiplerinin arasından nasıl sıyrılmayı planlıyor?

Rakiplerle arayı açmak isteyen İspanya, deniz-kum-güneş turizmine bağımlılığını azaltıp ülkenin daha az bilinen bölgelerini, doğal güzelliklerini ve mutfağını pazarlamaya yönelecek.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Alman iş ve seyahat dergisi Fvw’nin ITB Berlin’den paylaştığı izlenimleri aktardığı haberinde, İspanya’nın turizm alanındaki planlarına yer verildi.

Avrupalı turistlerin Balerik ve Kanarya Adaları’na dönük talebinin son yıllarda giderek azaldığını belirten İspanyol yetkililer,  bu düşüşün arkasında artan otel fiyatları sebebiyle tatilcilerin Türkiye, Mısır ve Tunus gibi daha ucuz destinasyonlara yönelmesi olduğunu ifade ediyor. Buna örnek olarak adaları ziyaret ede Alman turistlerin sayısının yüzde 4 oranında, gecelemelerin ise yüzde 7.5 oranında düşmesi gösteriliyor.

'DÜŞÜŞ BİZİ ENDİŞELENDİRMİYOR'

İspanyol yetkililer fiyat alanında rekabet etmek yerine, yeni destinasyonlar keşfetmek isteyen, daha yüksek harcama gurubundaki turistleri çekmek istiyor. “Merkez İspanya’da çok sayıda Unesco kültür mirasının da içinde olduğu büyük bir tarihsel zenginliğimiz var.” diyen İspanya Turizm Bakanı Reyes Maroto,  “Alman turistler diğer deniz-kum-güneş destinasyonlarında bu zenginliği bulamaz.” şeklinde konuştu.

Almanya gibi ‘olgun’ pazarlardaki düşüşün kendilerini fazla endişelendirmediğini ekleyen Maroto, düşüşün yeni pazarlardaki büyüme ile dengeleneceğini belirtti.  



Bu Haber 08.03.2019 - 17:06:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.