İsmail Bölükbaşı’ndan Rusya açıklaması: 1 Haziran’da açılır mı?

İsmail Bölükbaşı’ndan Rusya açıklaması: 1 Haziran’da açılır mı?

Rusya’dan Türkiye’ye turist gönderen tur operatörlerinin içinde önemli bir yere sahip olan Intourist’in outbound müdürü İsmail Bölükbaşı Rusya’nın Türkiye’ye dönük uçuş yasağını, Rusya’dan Mısır’ın turizm bölgelerine direkt uçuşların başlatılması kararını ve Intourist’in 2021 planlamasını Turizm Meclisi TV’ye değerlendirdi.

‘’1 Haziran’da açılması zor’’

Rusya’nın Türkiye’ye uçuş yasağı getirmesinin siyasi bir adım olduğunu, ancak Türkiye’deki vaka sayılarının da oldukça yüksek olduğunu kaydeden İsmail Bölükbaşı, ‘’Bu sayılarla Türkiye’ye ne Rusya ne de Avrupa turist gönderir’’ dedi. Bölükbaşı, Türkiye’nin 1 Haziran’da Rus turistlere açılacağına ihtimal vermediğini, Rusya’nın açılması için en iyimser tarihin 1 Temmuz olduğunu ifade etti.

‘’Mısır ekim-mayıs arasında Türkiye’ye rekabet edebilir’’

Mısır’ın uçuşlara açılmasının Rusya’daki tur operatörlerinin elini güçlendirdiğini ve bir nebze rahatlattığını kaydeden Intourist Outbound Müdürü İsmail Bölükbaşı, Mısır’ın sezon dışı dönemlerde Türkiye ile rekabet edebileceğini söyledi.

‘’Yunanistan, İspanya ve İtalya Türkiye’ye rakip olamaz’’

Yunanistan, İtalya veya İspanya gibi ülkelerin en azından 2021 sezonunda Türkiye’ye rakip olamacağına dikkat çeken Bölükbaşı, Intourist’in 2021 sezonunda Türkiye’ye 500 bine yakın turist getirmeyi hedeflediğini, ancak uçuş yasakları nedeniyle bunun gerçekleşemeyeceğini belirtti. Bölükbaşı, Intourist’in Rusya içi destinasyonlara ağırlık verdiğini de sözlerine ekledi.



Bu Haber 01.05.2021 - 08:40:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Arif 04.05.2021 - 03:46

    Ya haberin neresinde rusya ve türkiye birbirine muhtaç iki ülke olduğundan bahsedilmiş..

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.