''Türkiye kapıları kapattı ama bizim kapımız her zaman açık''

''Türkiye kapıları kapattı ama bizim kapımız her zaman açık''

İran Kültür ve Turizm Bakanı Ali Asghar Mounesan, Türkiye'nin bir karar alarak sınırları açması gerektiğini söyledi.


İran Kültür ve Turizm Bakanı Ali Asghar Mounesan, Türkiye'nin kapıları yeniden açması gerektiğini söyledi. Pandemi nedeniyle Türkiye'nin kapıları kapattığını kaydeden Mounesan, ''Bizim kapılarımız her zaman açık'' dedi.

Van'a bir ziyaret gerçekleştiren İran Kültür ve Turizm Bakanı Ali Asghar Mounesan,, düzenlenen istişare toplantısında açıklamalarda bulundu. İki ülke arasındaki dostluk ilişkisine dikkat çeken Mounesan Türkiye vatandaşlarını İran'a davet etti.

‘’Şu dönem İran tur fiyatları çok düşük’’

Hasan Ruhani'nin cumhurbaşkanlığı döneminde İran'da turizm sektörünün iyi bir noktaya geldiğini ifade eden Mounesan, ülkede yeni otellerin ve alt yapı yatırımlarının yapıldığını kaydetti. Türkiye vatandaşlarını İran'a davet eden Mounesan, şu dönemde İran'da tur fiyatlarının oldukça düşük olduğunu da sözlerine ekledi.

‘’Türkiye kapıları açmalıdır’’

Pandeminin başlangıcından bu yana kapalı tutulan sınır kapıları ile ilgili de konuşan Bakan Mounesan, “Pandemi nedeniyle Türkiye kapıları kapattı. Bizim kapılarımız her zaman açıktı ve sizleri bekliyoruz. Türkiye'nin daha önce İran'a uygulanan ambargonun kalkmasına yönelik destekleri oldu. Bu noktada da Türkiye'den destek bekliyoruz. Türkiye Devleti alacağı karar ile kapıları yeniden açmalıdır.'' ifadelerini kullandı.



Bu Haber 21.10.2020 - 09:23:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.