İran'dan dönen THY uçağı Ankara'ya acil iniş yaptı

İran'dan dönen THY uçağı Ankara'ya acil iniş yaptı
Tahran'dan İstanbul'a uçan Türk Hava Yolları'na ait uçağın Ankara Esenboğa Havalimanı'na acil yaptığı belirtildi. Uçağın koronavirüs şüphesiyle acil iniş yaptığı ve havalimanında olağanüstü hal ilan edildiği kaydedildi.

İran-İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları'na ait TK879 sefer sayılı yolcu uçağının, koronavirüs şüphesi nedeniyle Ankara Esenboğa Havalimanı'na acil iniş yaptığı öğrenildi.

Airporthaber'de yer alan alan habere göre, uçakta koronavirüs belirtileri gösteren bir yolcu bulunması nedeniyle Ankara'ya acil iniş kararı alındı. Havalimanında olağanüstü hal ilan edildiği kaydedilen haberde, uçağı karşılamak üzere çok sayıda sağlık ekibinin hazır bulundurulduğu ifade edildi.

TC-LOE kuyruk tescilli A330-300 tipi uçağın 10:45 sularında Esenboğa Havalimanı'na teker koyduğu ve tüm yolcuların taramadan geçirildiği belirtildi.

Yapılan tüm işlemlerin Esenboğa Havalimanı Mülki İdare Amiri koordinesinde yürütüldüğü ve 1 yolcuda virüs şüphesi olduğu ifade edildi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yayımlanan talimatla Türk şirketlerinin yalnızca İran'dan sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının taşınmasına izin verilmişti. Bu talimat doğrultusunda Covid-19 şüphesiyle karantinaya alınan yolcunun Türk kimlikli olma olasılığının yüksek olduğu belirtildi.

GÜNCELLEME 14.35......

Sağlık Bakanı'ndan açıklama

Konuyla ilgili olarak Hürriyet'e açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şunları söyledi:

"Uçakta 132 yolcu ve artı mürettebat var. Gelenlerin hepsi Türk'tür. İçlerinde ateşi ve öksürüğü olanlar ve şüphelendiğimiz hastalar bulunduğu için uçağın acil iniş yapmasını istedik. Hepsinin muayenesi yapıldı. İlk numuneler alınıyor. Numuneler daha yeni alındığı için kesin bir şey şu an söyleyemiyorum. Bilim kurulumuz toplanıyor. 3-4 saat sonra kesin sonuçlar açıklanır. Hastalar karantinaya alındı. Şu an takip ediyoruz.

Yolcular 14 gün karantinada kalacak

Bilindiği üzere, 23 Şubattan itibaren komşumuz İran’la kara, demir ve havayolu geçişleri durdurulmuştur. Kara sınırlarımız karşılıklı olarak kapalıdır ancak havayoluyla ülkemizden İran’a dönmek isteyen İran vatandaşları için dönüşler devam etmektedir. İran’dan ülkemize dönmek isteyen Türk vatandaşları için ise özel bir sefer düzenlenmiştir. İran’dan bu seferle ülkemize gelen Türk vatandaşları 14 gün süreyle gözlem altında tutulacaktır.''




Bu Haber 25.02.2020 - 13:14:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.