Türkiye'ye 2.1 milyon turist gelen ülkede koronavirüs alarmı

Türkiye'ye 2.1 milyon turist gelen ülkede koronavirüs alarmı

İran'da koronavirüs salgınına yakalanların sayısı hızla artmaya başladı.


2019 yılında gönderdiği 2.1 milyon turistle Türkiye'nin dördüncü büyü pazarı olan İran'da koronavirüs salgınına yakalananların sayısı hızla artıyor.

Ülkede koronavirüs tespit edilen vaka sayısı 18'e yükselirken, şu ana kadar 5 kişi de hayatını kaybetti. Öte taraftan,  Orta Doğu'da Lübnan ve İsrail de koronavirüsle tanıştı. 

Bir vaka da İsrail'de görüldü

Diamond Princess gemisinde 14 gün karantinada tutulduktan sonra İsrail'e gönderilen 11 yolcudan birinde koronavirüs tespit edildiği açıklandı. Söz konusu kişinin, geminin karantinada olduğu dönemde testleri negatif çıkan bir yolcu olduğu kaydedildi.

İran’ın Kum şehrinde yedi, başkent Tahran’da dört ve Gilan vilayetinde iki vaka tespit edilirken, ülkedeki şüpheli vaka sayısının ise 750 olduğu kaydedildi. 

Dünya Sağlık Örgütü, virüsün kontrolüne yönelik fırsat penceresinin daraldığını açıkladı.

Sağlık Bakanı’ndan açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İran'da koronavirüsle ilgili şüpheli vaka sayısının 750 olduğunu, 18 vakada pozitif sonuç çıktığını ve 5 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Buna ilişkin sınır kapılarında tedbirleri artırdıklarını belirten Bakan Koca, "İran'dan ateşi olan, hastalık belirtisi olan yolcuları sınırdan içeriye almamaya başladık" dedi.



Bu Haber 22.02.2020 - 09:26:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.