Inventum Global IMWF etkinliğini Mısır’a taşıdı

Inventum Global IMWF etkinliğini Mısır’a taşıdı

Inventum Global, yedinci yılında International MICE and Wedding Forum (IMWF) etkinliğini Rixos Mısır işbirliğinde Mısır’a taşıdı.


Turizm Güncel – Şarm El Şeyh

Bu yıl yedincisi düzenlenen MICE ve düğün sektörünün dünya yıldızlarını, havayolu, otel ve tedarikçi firmaların üst düzey temsilcileri ile iş ve ilişki geliştirmek, ortak deneyimler yaşamaları için bir araya getiren International MICE & Wedding Forum (IMWF 2023), 18 Aralık 2023 tarihinde Mısır’ın gözde turizm merkezi Şarm El-Şeyh’teki Rixos Premium Seagate otelde kapılarını açtı.

Toplam ciroları 1 trilyon doların üzerinde ve dev üretkenliğe sahip MICE ve düğün planlayıcılarının en üst düzey profesyonelleri ve katılımcıların yoğun bir şekilde talep gösterdiği IMWF, gündüzleri alanında uzman ve ileri görüşlü konuşmacıların yer aldığı forumlar ve birebir randevulu B2B görüşmelerin gerçekleştiği toplantılar ile akşamları ise tasarımcıların özel olarak hazırladığı etkinlikler, uluslararası şovlarla birlikte gerçekleştiriliyor.

Bu yıl Rixos HotelsMısır işbirliğinde düzenlenen etkinliğe, 45 farklı ülkeden MICE ve etkinlik şirketi ile Türkiye’den çok sayıda otelci ve kurumsal şirketlerin temsilcileri katılıyor.

Etkinliğe ilişkin düzenlenen basın toplantısına Inventum Global Satış ve Pazarlama Müdürü Enver Murad, Rixos Hotels Mısır CEO;’su Erkan Yıldırım ve Mısır Turizm Otoritesi Başkanı Emir El Kadı katıldı.

Enver Murad: IMWF ilk defa Türkiye dışına çıktı

Inventum Global’in IMWF’i ilk defa Türkiye dışında bir destinasyonda yaptığına dikkat çeken Enver Murad, gelecek yıllarda etkinliğin başka destinasyonlarda da yapılacağını kaydetti. Murad, “Bünyat Özpak ve Asil Akar tarafından kurulan IMWF, çok sayıda ve MICE ve düğün destinasyonunu bir araya getiriyor. Bu etkinlik 6 yıldan beri Türkiye’ye büyük ekonomik faydalar sağladı. Bu yıl Mısır Turizm Otoritesinin ve Rixos Otellerinin sponsorluğunda Şarm El Şeyh’te önümüzdeki yıllar boyunca Mısır’a da büyük katlılar sağlayacaktır” dedi.

 “Her yıl 3-4 kat büyüyerek devam edebiliriz”

Inventum Global için Mısır’ın Türkiye’nin ardından ikinci büyük destinasyon olacağını ifade eden ... “Mısır da Türkiye gibi düğün ve etkinlik turizminde büyümek istiyor. Bu yıl yaptığımız üç düğünün ardından Hindistan’dan Mısır’a vize başvuruları arttı. Mısır hükümeti de etkinlik için gelenlere vizeleri kaldırdı. Hindistan pazarında çok büyük bir düğün potansiyeli, Mısır destinasyonunda da bu potansiyele cevap verebilecek çok güzel olanaklar var. Henüz yeni başladık, daha işin başındayız. Bu işi Mısır’da 3-4 kat büyüterek devam ettirebiliriz.” şeklinde konuştu.

Emir El Kadı: MICE ve etkinlik turizmi potansiyelimiz yüksek

Mısır Turizm Otoritesi Başkanı Emir El Kadı ise turizm sektörü için etkinliklerin önemine dikkat çekti. MICE ve düğünlerin sadece otelleri ve hava yolu şirketlerini değil destinasyondaki pek çok başka sektörün kazanmasını sağladığını ifade eden El Kadı “Mısır’ın düğün ve MICE turizmi için sunacağı çok şey var. Bu konuda büyük bit potansiyelimiz var. Ülke olarak etkinlik turizmini gelişimi için pek çalışma yapıyor, uluslararası etkinlik turizminin bir parçası olmaya çalışıyoruz. Bu alanda lokal ve uluslararası düzeyde faaliyet gösterecek bir etkinlik yönetim birimi kuruyoruz. Mısır’ı yurt dışı etkinlik haritasına sokmak için gerekli tanıtım çalışmalarını yapıyoruz. Egypt Alive stratejisi çerçevesinde, kültür, müzik ve spor gibi çeşitli etkinliklere odaklanıyoruz. Özellikle IMWF gibi uluslararası iş birlikleri, Mısır'ın çekici özelliklerini küresel ölçekte tanıtarak bu potansiyeli daha da güçlendirmeyi amaçlıyoruz. ” değerlendirmesini yaptı.

 “Asya’da Mısır’ı daha fazla tanıtacağız”

Turizmin gelişmesi noktasında hava ulaşımının öneminin altını çizen Emir El Kadı “Mısır’a yapılan uluslararası uçuşlarda Avrupa’nın hakimiyeti var. Düğün turizminin gelişebilmesi için Hindistan ile Mısır arasındaki hava trafiğinin güçlenmesi gerekiyor. Ancak bu kolay değil. Bu nedenle Asya’da Mısır’ı daha fazla tanıtacağız. Daha fazla tanıtım daha fazla hava trafiğini beraberinde getirecektir.” dedi.

Erkan Yıldırım: Hükümet turizme büyük önem veriyor

Rixos Hotels  - Mısır CEO’su Erkan Yıldırım da, IMWF etkinliğinin Türkiye dışında ilk defa Mısır’da yapılmasının bu destinasyonun ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini söyledi. Yıldırım “Mısır’da kamu ve özel sektör el ele vererek IMWF etkinliğinin Şarm El Şeyh’te yapılmasını sağladık. Şarm El Şeyh üst düzey etkinliklere ev sahipliği yapabilen bir bölge.” dedi.

Mısır’da hükümetin turizme büyük önem verdiğini anımsatan Erkan Yıldırım başta, oto yollar olmak üzere, alt yapıya büyük yatırımlar yapıldığınım ifade etti. Şarm El Şeyh Havalimanı’nın bölgedeki tüm otellere 15-20 dk mesafede olduğunu anlatan Yıldırım şu noktaların altını çizdi:

Üç düğüne 3 bin Hintli geldi

Biz burada sadece deniz-kum-güneş değil aynı zamanda evlilik, MICE, spor ve kültür turizmine de yoğunlaşıyoruz. Inventum Global’in sahipleri Bünyat Özpak ve Asil Akar beylerle uzun yıllara dayanan bir güven ilişkisi ile iş yapıyoruz. Şarm el Şeyh ve Hurghada’da 3 Hint düğünü yaptılar ve biz bu düğünlerde 3 bin Hintli misafir ağırladık. Tokyo veya Singapur yerine burayı tercih ettiler.

Rixos olarak Mısır’da 5 otelde 5 bin oda ile hizmet veriyoruz. Yakın zamanda 5 otelde daha açarak buradaki otel sayımızı 10’a, oda sayımızı ise 10 bine çıkaracağız. Dünyada yaşanan şeylere ve krizlere rağmen Mısır’da büyümeye devam edeceğiz. Çünkü Mısır barışçıl bir ülke ve turizmi destekliyor.

Bu etkinliğe dünyanın 45 ülkesinden düğün ve etkinlik şirketi ile Türkiye’den çok sayıda otelci katılıyor.  Avrupa ülkelerine 4 saat uçuş mesafesinde olan Mısır, bu etkinlikle turizmi çeşitlendirme olanağı yakalıyor. Mısır’ın kış aylarında harika bir havası var açık havada etkinlik yapılabiliyor. Hindistanlılar da düğünlerini açık havalarda yapıyor.

Mısır-Yeni Delhi arasında charter uçuşlar gündemde

Bu sene üç düğünle başladığımız Mısır operasyonlarında hedefimiz her ay 3 etkinlik yapmak. Dahası bunu Şarm El Şeyh’in dışına, Kahire’ye, Aswan ve Luxor’a da taşımak istiyoruz. Hindistan-Yeni Delhi ile Kahire arasında charter uçuşları yapılması konusunu neticelendirmek üzereyiz. Başlatacağımız charter seferler pazarın durumunu ve talebi de görmemizi sağlayacak.



Bu Haber 18.12.2023 - 20:06:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.