İngiltere'nin açtığı seyahat koridorları işe yaradı mı?

İngiltere'nin açtığı seyahat koridorları işe yaradı mı?
İngiltere, pandemi nedeniyle pek çok noktaya seyahat koridoru kurdu, çok sayıda koridoru da listeden çıkardı. Peki, açılan bu koridorlar turizm sektörü açısından ne kadar işe yaradı?

TurizmGüncel - Dış Haberler

Her 10 rezervasyondan 9’u ya iptal edildi ya ertelendi

İngiltere'nin açtığı seyahat koridorlarının her 10 seyahatten sadece birini kurtardığı belirtiliyor. Her 10 rezervasyondan 9'u ise ya iptal edildi ya da başka bir tarihe yeniden rezervasyon yapıldı.

İngiliz Seyahat Acenteleri Birliği'nin (ABTA) açıkladığı verilere göre, seyahat kısıtlamaları nedeniyle İngiltere'de yıl genelinde seyahatlerdeki düşüş oranı yüzde 93 olacak.

164 bin iş kaybı

ABTA tarafından ekim ayının sonunda yapılan araştırmaya göre, ülkedeki acentelerin 3'te biri seyahat kısıtlamalarından dolayı hiç faaliyete geçmedi. Verilere göre, işten çıkarmaların ikiye katlandığı son iki ayda 164 bin kişi işini kaybetti veya kaybetmek üzere. ABTA, ağustos ayında bu rakamın 90 bin civarında olduğuna dikkat çekti.

‘’Aşı bulunsa bile sektörün desteğe ihtiyacı var’’

İngiltere'deki mevcut karantinanın sona ermesinin ardından hükümetin sektörü destekleyecek ve tüketici güvenini yeniden sağlayacak adımlar atması gerektiğinin altını çizen ABTA, olası bir aşının tüketicide seyahat güveninin kazanılmasını sağlayacağını ancak yine de sektörün desteğe olduğunu belirtti.

‘’Seyahat acenteleri hiçbir destek almadı’’

Konaklama, kültür ve sanat alanlarına destek sağlanmasına karşın seyahat acentelerinin herhangi bir destek almadığına işaret eden İngiliz Seyahat Acenteleri Birliği, ''Okul gezileri ve gemi seyahatleri kapalıyken, seyahat sektörünün diğer alanları açılan koridorlar sayesinde kısıtlı da olsa çalışabildi. Kış sporları ve uzak mesafe seyahatler ise hükümetin anlık değişen kısıtlamaları nedeniyle hiç başlayamadı.'' ifadelerine yer verdi.

Toparlanma belirtileri var

2021 yaz sezonu için toparlanma belirtileri olduğunu açıklayan ABTA, şu anda yapılan rezervasyon sayısının normal zamanlardaki rezervasyon sayılarının yüzde 45'i dolayında olduğunu belirtti.



Bu Haber 12.11.2020 - 13:41:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.