Almanya'nın ardından İngiltere de turizm için kesenin ağzını açtı

Almanya'nın ardından İngiltere de turizm için kesenin ağzını açtı
Geçtiğimiz günlerde Almanya'nın seyahat acentelerini desteklemek için 24,6 milyr euro estek paketi oluşturmasının rdından, Birleşik Krallık da turizm sektörünü desteklemek için hrekete geçti.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Birleşik Krallık'ta hükümet turizm sektörüne vergi indirimi getirdi. Düzenlemeyle birlikte konaklama, yeme-içme ve turistik mekanlarda KDV yüzde 20'den yüzde 5'e indirildi.

Turizmde KDV'yi yüzde 20'den yüzde 5'e düşürdü

Koronavirüs salgınının sert bir şekile vurduğu turizm sektörünü desteklemek için vergi indirimine gittiklerini belirten İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, önümüzdeki 6 ay boyunca turizm sektöründe KDV'yi yüzde 20'den yüzde 5'e çektiklerini ifade etti. Sunak, söz konusu uygulamanın 15 Temmuz'da başlayacağını da kaydetti.

KDV desteğinin tutarı 5 milyar doları aşıyor

İngiltere turizm sektöründe 150 bin şirket bulunduğunu ve 2.4 milyon insanın çalıştığını açıklayam İngiliz bakan, getirilen vergi indiriminin 4 milyar pound (5 milyar dolatın üzerinde) destek anlmına geldiğini belirtti.

Rishi Sunak ayrıca, ağustos ayı boyunca restoranlarda yemek yiyenlere 10 poundu geçmeyecek şekilde, yüzde 50 indirim yapmayı planladıklarını açıkladı.

Çalışan başına 1000 pound verecek

Hükümetin virüs salgını nedeniyle çalışamayanlara verdiği ücretli izin programı desteğinin ekim ayı sonuna kadar devam edeceğini açıklayan Sunak, programın sona ermesinin ardından işletmelere her çalışan için 3 ay boyunca 1.000'er sterlin ek destek verileceğini kaydetti. Sunak, "İstihdam Koruma Bonusu" adı verilen bu programın İngiliz hükümetine toplam maliyetinin yaklaşık 9,4 milyar sterlin seviyesinde olmasının beklendiğini ifade etti.



Bu Haber 10.07.2020 - 09:50:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.