İngiltere'deki sert kısıtlamalar ne zamana kadar sürecek?

İngiltere'deki sert kısıtlamalar ne zamana kadar sürecek?

Uzmanlar İngiltere'nin getirdiği sert seyahat kısıtlamalarının en az mayı ayına kadar devam edeceğini düşünüyor.


TurizmGüncel - Dış Haberler

İngiltere'deki sıkı seyahat kısıtlamalarının en az mayıs ayına kadar devam etmesi bekleniyor. 

İngiltere’deki aşılama çok hızlı ilerliyor

FTI Consulting kıdemli danışmanı Tim Hames, ''İngiltere'deki aşılama uluslararası standartlara göre ve çok hızlı ilerliyor. İngiltere'nin öncelikli dört ana grubu 15 Şubat'a kadar aşılama hedefi ilk başta abartılı bulundu ancak gelinen noktada hedefi tutturmak için makul bir şans var.'' dedi.

İngiltere’deki aşılama programı bir başarı öyküsü

28 Şubat'ta düzenlenen Seyahat ve Turizm Enstitüsü'nün online forumunda konuşan Tim Hames, ''Hükümetin bir sonraki hedefi 30 Nisan'a kadar 17,5 milyon insanı aşılamak. Bu makul görünüyor. İngiltere'nin aşılama programı bir başarı öyküsü haline geliyor.'' diye konuştu.

Bağışıklık kazanan insanlar seyahat için emin hale gelecek

Aşılamada en önemli aşamanın mayıs ayına kadar tamamlanacağını kaydeden Hames, bu döneme kadar da ciddi bir bağışıklık oranına ulaşılacağını kaydetti. Hames, bağışıklığın sağlanmasıyla birlikte de, daha önce kendini savunmasız hisseden insanların seyahat konusunda çok daha emin hale geleceğine dikkat çekti.

Sıkı seyahat kısıtlamaları mayıs ayına kadar sürecek

Bu durumunun seyahat sektöründe her şeyin normale döneceği anlamına gelmediğini ifade eden Tim Hames, mayıs ayına kadar seyahatler konusunda daha yoğun ve sıkı kurallar olacağına işaret etti. Hükümetin uluslararası seyahatleri ele alma konusunda baştakinden daha farklı bakış açısına sahip olması gerektiğine de işaret eden Hanes, ''Başbakan virüs hakkında şu anda bildiklerini en başından bilseydi eminim  ta o zaman tam bir seyahat yasağı koyardı. Yarı yıl döneminde İtalya'da yapılan tatiller, virüsün İngiltere'de yayılmasını neredeyse kaçınılmaz hale getirdi. Boris Johnson durumun farkında varsaydı, geçtiğimiz yıl yaz tatillerine izin vermezdi. Eldeki bulgular, Avrupa'daki tatiller bu virüste ikinci dalgaya neden oldu. Birbirleriyle sosyalleşen gençler, virüsü yaşlılara bulaştırdı.'' ifadelerini kullandı.

2021 turizm sezonu tamamen kaybedilmiş değil

Buna rağmen 2021 turizm sezonunun tamamen kaybedilmediğini belirten Hames, nisan ve mayıs aylarına kadar çok şeyin değişeceğini savundu.



Bu Haber 29.01.2021 - 10:22:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.