İngiltere'de Türkiye tatili aramalarında büyük düşüş

İngiltere'de Türkiye tatili aramalarında büyük düşüş

İngiltere'nin zorunlu olmayan seyahatlere izin verdiği 12 ülke/bölgeden biri olan Portekiz, açıklanan 'Yeşil Liste'deki en kazançlı ülke oldu. Türkiye tatil aramalarında ise büyük düşüş kaydedildi.

TurizmGüncel – Dış Haberler

Uluslararası seyahatler için trafik lambası sistemine geçen İngiltere, aralarında Portekiz'in de bulunduğu 12 ülke ve bölgeyi 'yeşil listeye' dahil etmişti. İngiltere bu ülkelere seyahatlere herhangi bir kısıtlama uygulamayacak.

Her 3 paket tatil aramasından biri Portekiz

Listenin açıklanması sonucu İngiltere'de Portekiz tatili talebinde büyük artış olduğu belirtildi. TravelSupermarket'e göre, paket tatil aramalarının yüzde 29'unun adresi Portekiz. Portekiz'de en çok aranan destinasyonlar ise Algarve ve Madaire.

TUI, Portekiz kapasitesini artırdı

Portekiz'in yeşil listeye alınmasının ardından harekete geçen TUI; Gatwick, Manchester, Birmingham ve Bristol'den Madaire ve Algarve kapasitesini artırdı.

EasyJet Holidays ise, sarı listede yer alan ülkelere dönük rezervasyonlara, seyahate 24 saat kalıncaya kadar ücretsiz değişim hakkı getirdi.

Türkiye aramaları yüzde 28 düştü

İngiltere'nin kırmızı listeye almasının ardından Türkiye rezervasyonları ise yüzde 28 düştü.

TravelSuperMarket'a göre listenin açıklanmasının ardından İngiltere'nin toplam aramalardaki payı yüzde 17'de 17'den yüzde 9'a, Yunanistan'ın payı ise yüzde 9'dan yüzde 5'e düştü.



Bu Haber 10.05.2021 - 08:54:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.