İngiltere'de seyahat satışları ne durumda?

İngiltere'de seyahat satışları ne durumda?

İngiltere'deki tur operatörü ekonomik durgunluğa rağmen seyahat satışlarının iyi gittiği belirtiliyor. Ancak ekonomik krizin olası etkileri ise gözardı edilmiyor.


Turizm Güncel - Dış Haberler

İngiltere'de enflasyonun son 40 yılın en yüksek seviyesine ulaşması ve ekonomik durgunluğa rağmen tatil rezervasyonlarının iyi gittiği belirtiliyor.

“Yüksek enflasyon ve faiz tüketici harcamasını düşürecek”

Birleşik Krallık Hazine Bakanı Jeremy Hunt 55 milyar poundluk vergi artışı ve harcama kesintisi yapılacağını açıkladı. Bütçe Sorumluluğu Ofisi, Birleşik Krallık'ta hane gelirlerinin önümüzdeki 18 ay içinde yüzde 7 azalacağını açıkladı. Ofis tarafından yapılan açıklamada yüksek enflasyon ve faiz artışının tüketici harcamasını düşüreceğini ve ülke ekonomisinde bir yıldan fazla sürecek bir durgunluğa neden olacağını kaydetti.

“Şu anda en yüksek satışları yapıyoruz”

Advantage Travel Partnership CEO'su Julia Lo Bue-Said, vergi ve faiz artışının sektörde ezici ve hayal kırıklığı yaratan bir haber olduğunu belirtirken, ABTA'nın Londra'da düzenlediği 'Seyahat Trendleri Raporu Konferansında' konuşan G Adventures'in EMEA Pazarlama Müdürü Ant Stone ise şirketinin 2008'deki ekonomik krizde büyüdüğünü, müşteri alışkanlıklarının değişmesinden dolayı bu krizde de büyüyeceğini iddia etti. Stone "Talep geldiği için kendimizi iyi bir yerde görüyoruz. Şu anda en yüksek satışları yapıyoruz. Kara Cuma en fazla satış yaptığımız günlerden biriydi." dedi.

"Noel'den sonra farklı bir hikaye ile karşılaşabiliriz"

Ancak Elegant Resorts Genel Müdür Lisa Fitzell, insanların harcanabilir geliri azaldıkça işlerin değişebileceğine dikkat çekiyor. Fitzell "Dolayısıyla Noel'den sonra farklı bir hikaye ile karşı karşıya kalabiliriz. Lüks ürünler satan bir tur operatörü olarak her hafta 2019'un rakamlarını aşıyoruz. Henüz bir sıkıntı yaşamadık. Kayıplarımızı telafi ediyoruz. Ancak Noel'den sonra farklı bir hikaye ile karşı karşıya kalabiliriz. Müşteriler yıl boyunca daha üst segment ürünlere yöneldi ancak giderek harcamalar sabitlenmeye başladı." ifadelerini kullandı.

“İntikam seyahati”

Club Med İngiltere ve İskandinavya Müdürü Nicolas Bresch ise koronavirüs nedeniyle iki yıl boyunca evde kalan insanların 'intikam seyahati' yaptığını söyledi. Bresch "Premium ve lüks tatillere dönük talep çok artıyor. Müşterilerden güçlü bir dinlenme ve yorgunluğunu atma isteği var. Bu nedenle şu anda her şey dahil ürünlere talep yoğun." şeklinde konuştu.



Bu Haber 18.11.2022 - 15:19:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.