İngiltere'de iptal edilen seyahatlere devlet güvencesi

İngiltere'de iptal edilen seyahatlere devlet güvencesi
İngiltere'de seyahat ve havacılık sektörünün uzun süredir beklediği düzenleme hayata geçti.

TurizmGüncel - Dış Haberler

İngiltere hükümeti, pandemi nedeniyle iptal edilmek zorunda kalan milyonlarca paket tur seyahatini koruma kapsamına aldı. İptaller nedeniyle seyahatçilerin iade talebi karşısından çaresiz kalan seyahat şirketleri, finansal olarak yıkımın eşiğine gelmişti.

ATOL korumasına alındı

Yapılan düzenlemeyle, seyahati pandemi nedeniyle iptal olan İngiliz vatandaşları, ister geri ödeme talep edecek isterse daha önce satın aldığı tatili (devlet garantisinde) ileri bir tarihte kullanabilecek. Garantiyi. veren kurum ise, İngiltere Sivil Havacılık Kurumu'na bağlı ATOL (Hava Yolu Organizatörleri Lisansı) sağlayacak.

İflas edenleri de kapsıyor

ATOL korumasına alınan paket turların sadece faaliyette olan şirketlerin değil, iflas etmiş olan şirketlerin sattığı paket turları da kapsadığı açıklandı.

Yolculara net bir mesaj vermek istiyoruz

Konuyla ilgili açıklama yapan Birleşik Krallık Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, atılan adımın seyahat ve havacılık sektörüne olan güveni artıracağını belirtti. Shapps, ''Yaz tatillerini güvenle rezerve edebileceklerine dair yolculara net bir mesaj vermek istiyoruz. Bu nedenle iptal edilen seyahatler için düzenlenecek seyahat çeklerini devlet güvencesine aldık. Düzenleme sadece dört gözle deniz tatili yapmayı bekleyenler için değil, pandeminin çok sert darbe vurduğu seyahat sektörü için de iyi bir haber.'' dedi.



Bu Haber 18.07.2020 - 10:53:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.