İngiltere’de sırada Türkiye ve Hırvatistan mı var?

İngiltere’de sırada Türkiye ve Hırvatistan mı var?
İngiliz The Sun gazetesi, İngiltere’nin Türkiye ve Hırvatistan’ı da karantina uygulanan ülkeler arasına alabileceğini yazdı.


TurizmGüncel – Dış Haberler

İnce İspanya’yı, ardından da Fransa, Hollanda ve Malta’yı ‘güvenli ülkeler listesinden çıkaran İngiltere’de sıranın Türkiye ve Hırvatistan’da olabileceği ileri sürüldü. ''İngiltere; Fransa'nın adından Türkiye ve Hırvatistan'ı da 'karantina' listesine dahil ederek tatil planlarını kaosa atabilir'' başlıklı haberde, Türkiye ve Hırvatistan’daki vaka artışına dikkat çekildi.

15,8’den 18,5’e yükseldi

1.245 ile Türkiye’de haziran ayından bu yana en yüksek vaka sayısının tespit edildiğini belirten İngiliz The Sun gazetesi, ‘’Şu anda Türkiye ile İngiltere arasında hava koridoru var. Bunun anlamı, Türkiye’den dönenler 14 günlük karantinadan muaf. Ancak ülkede vaka sayısı sön dönemle üzenli bir şekilde arttı ve vaka sayısı 248 bin 117, ölü sayısı ise 5 bin 974’e yükseldi. Geçtiğimiz ay 100 bin kişide görülen vaka sayısı 15,8 iken, şu anda 18,5’r yükseldi’’ ifadelerini kullandı.

Hırvatistan’da yüzde 30’a yaklaştı

Hırvatistan’da ise şu anda 100 bin kişide görülen vaka sayısının 29,3 olduğuna işaret eden gazete, ülkedeki toplam vaka sayısının 6 bin 771 ölü sayısının ise 166 olduğunu belirtti. Haberde, ‘’Şu anda Hırvatistan’da bulunan 20 bin İngiliz turist ülkesine dönmek zorunda kalabilir.’’ ifadelerine yer verildi.

ingiltere_karantina1

ingiltre_karantina



Bu Haber 17.08.2020 - 11:24:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.