İngiltere seyahatlerde PCR testi zorunluluğunu kaldırdı

İngiltere seyahatlerde PCR testi zorunluluğunu kaldırdı
İngiltere, koronavirüs önlemleri kapsamında ülkeye girişlerde istenen PCR test zorunluğunu kaldırdı..

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, İngiltere'ye gelen yolcuların seyahat öncesinde ve ülkeye varışlarının 2. gününde yaptırılması zorunlu olan PCR testi kuralının, 7 Ocak Cuma günü yerel saatle 04.00'ten itibaren kaldırılacağını açıkladı.

Boris Johnson, Avam Kamarası’nda yaptığı konuşmada, artık gelen ziyaretçilerin negatif PCR testi alana kadar kendilerini izole etmesine gerek kalmadığını belirterek, “Denizaşırı bir ülkede karantinada kalma ve önemli miktarda ekstra masrafa maruz kalma korkusuyla seyahat etmekten caydıran varış öncesi testini rafa kaldıracağımızı söyleyebilirim” dedi.

Johnson, İngiltere'ye varan yolcuların zorunlu PCR testleri yerine varıştan sonra en geç 2. günde yanal akış testleri yaptırmaları gerektiğini söyleyerek yanal akış testinin pozitif olduğu durumlarda PCR testi yaptırılması gerektiğini duyurdu.

26 Ocak'ta verilerin tekrar gözden geçirilmesine kadar 3 hafta boyunca B planının yürürlükte kalacağını vurgulayan Johnson, insanları mümkünse evden çalışmaya devam etmeleri, toplu taşıma araçlarında ve ayrıca çoğu halka açık kapalı mekanlarda yüzlerini kapatmaları gerektiği konusunda uyardı.

Ulaştırma Bakanı Grant Shapps ise, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "İngiltere'ye gelen yolcular için geçen yıl sınırlara koyduğumuz geçici test önlemlerini kaldırıyoruz. Omicron, Birleşik Krallık'ta baskın bir mutasyon. Bu önlemler Omicron mutasyonunu yavaşlatmak için artık orantılı değil" açıklamasında bulundu



Bu Haber 06.01.2022 - 12:06:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.