İngiliz Sağlık Bakanı, yurt dışı tatili konusunda 'iyimser'

İngiliz Sağlık Bakanı, yurt dışı tatili konusunda 'iyimser'
Birleşik Krallık Sağlık Bakanı Matt Hancock, temmuz ayından itibaren yurt dışı tatillerinin mümkün olabilceğine dair iyimser olduğunu açıkladı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Birleşik Krllık Sağlık Bakanı Matt Hancock, bu yıl yurt dışında yaz tatili yapılabilme ihtimalini dışlamadığını belirterek, ''Temmuz ayından itibaren yurt dışı tatillerinin mümkün olabileceğine dair iyimserim.'' dedi.

''Bunu kesinlikle dışlamıyorum''

ITV'nin sabah programına konuk olan Matt Hancock, deniz aşırı seyahatlerin mümkün olup olmayacağı konusunda öncesine göre daha iyimser olduğunu ifade etti. Koronavirüs konusunda işlrin beklenenden daha iyi gittiğini kaydeden İngiliz bakan, 8 Haziran'dan itibaren ülkeye gelecek her ziyaretçinin, kendi bulunduğu yede 14 gün karantinada kalacağını yineledi. Bu önlemin her üç haftada bir gözden geçirileceğini söyleyen Matt Hancock, ''Peki İngilizler temmuz ayından itibaren uçak biletlerini alıp yurt dışına seyahat edebilcek mi?'' sorusuna ise, ''Bunu kesinlikle dışlamıyorum ancak dikkatli olmak zorundayız. Bu virüs kontrolden çıktığında neler olduğunu gördük.'' yanıtını verdi.

İngiliz hükümetinin 'zorunlu olmayan seyahatlere' karşı uyarısı sürüyor

İngiliz turistin en çok ziyaret ettiği İspanya, Portekiz, İtalya ve Yunanistan gibi ülkeler temmuz ayından itibaren ziyaretçi kabul etmeye başlayacakalarını açıkladı. Ancak İngiliz hükümetinin zorunlu olmayan tüm seyahatlere karşı seyahat uyarısı devam ediyor.



Bu Haber 29.05.2020 - 10:41:19 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.