İngiltere pazarında arz fazlası endişesi

İngiltere pazarında arz fazlası endişesi

Savaşlar, çatışmalar ve jeopolitik nedenlerden dolayı, arz fazlası olmaya başlayan İngiltere’de büyük indirimlerin yapılacağından ötürü bir endişe gündeme geldi.


Birleşik Krallık turizm pazarında, Jet2Holidays, TUI ve EasyJet Holidays gibi üç büyük tur operatörünün kapasite artırmış olmasının, bir fiyat indirimi dalgası yaratacağı vurgulanıyor. Sunvil Holidays’in CEO’su Chris Wright, “Kapasite fazlası büyük bir endişe kaynağı” dedi .

Jet2holidays CEO’su Steve Heapy, planlanan tüm kapasiteyi karşılayabileceğinden emin olmasına rağmen şunu söyledi: “Orta Doğu’da ve Ukrayna’da savaşın kızışması veya büyük bir mali kriz olursa, o zaman arz ile talep arasında bir dengesizlik olacaktır. Fiyatlar düşecek.”

TUI Birleşik Krallık ve İrlanda CEO’su Andrew Flintham, bu yılın hatırlayabildiği en rekabetçi dönem olduğunu belirtirken EasyJet CEO’su Johan Lundgren de arz ve talebin ne kadar dengeli olacağını görmek için beklememiz gerekiyor açıklamasında bulundu.

Turizm Databank verilerine göre, 2023 yılı biterken, İngiltere’den Akdeniz ülkelerine yapılan yurtdışı seyahatler 100 milyonu aştı. İspanya yüzde 37 payla ilk sırada yer alırken onu yüzde 12 payla İtalya ve yüzde 9,8 paylarla Fransa ve Yunanistan izledi. Portekiz ve Türkiye, payları ise yüzde 8,3 ve yüzde 8,9 oldu. Akdeniz dışında ise BAE öne çıktı.

Jet2, korunan yer sayısını 850 bin artırarak toplam 6,7 milyona TUI UK de 5,9 milyona çıkardı. Bağlı kuruluşu Marella Cruises’tan gelen teklif de eklenirse rakam 6,2 milyona çıkıyor. Easyjet Holidays 2,2 milyona ulaştı.



Bu Haber 02.12.2023 - 10:36:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.