İngiltere karantinayı tamamen kaldırmayı planlıyor

İngiltere karantinayı tamamen kaldırmayı planlıyor
İngiltere'de hükümet ülkeye gelen yolculara test yapılacağını ve bu şekilde karantina süresinin 5 güne düşürüleceğini açıkladı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

İngiltere'de hükümet 15 Aralık'tan karantina süresini 5 güne düşürüyor. Buna göre, İngiltere'nin seyahat koridoru listesinde yer almayan ülkelerden gelen yolcular, kendisini 5 gün izole ettikten sonra test yaptıracak. Testi negatif çıkanlar, 5 günün sonunda karantinadan kurtulacak.

Yolculara ne tip test uygulanacağı hakkında bilgi vermeyen İngiltere Dışişleri Bakanı Grant Shapps, korona testleri ile karantinayı bertaraf etmek istediklerini açıklamıştı. Yeni yılda hızlı korona testlerine geçmeyi planladıklarını açıklayan Shapps, ''İngiltere'ye gelen yolcular kendilerini izole etmek zorunda kalmayacak.'' demişti.

‘’Seyahat sektörünün yararına olacak’’

Karantina süresini 3'te 1'e düşüreceklerini açıklayan Grant Shapps, ''Bunun seyahat sektörünün yararına olacağını düşünüyorum. Konuştuğum çok sayıda insan seyahat etmek istediği anincak 14 günlük karantina süresini nedeniyle bunu yapamadığını söyledi. Karantina süresinin 5,6 hatta 7 gün olması bunu değiştirir, insanlara seyahat kapısı açılır.'' diye konuştu.

İkinci aşamada karantina tamamen kalkacak

Başlatılan 5 gün karantina + test uygulamasının bir sonraki aşamaya geçmek için basamak olduğunu kaydeden İngiliz Dışişleri Bakanı, ikinci aşamada bir hafta boyunca her gün yapılacak testlerle karantinayı tamamen ortadan kaldırmayı hedeflediklerini söyledi. Shapps, aşının devreye girmesiyle de bütün bunların son bulacağını ifade etti.



Bu Haber 24.11.2020 - 10:39:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.