İngiliz turizmciler Thomas Cook'u konuşuyor: Yıkım büyük olur!

İngiliz turizmciler Thomas Cook'u konuşuyor: Yıkım büyük olur!

Seyahat centeleri, beklenmedik bir şekilde büyük bir kayıp yaşayan ve hisseleri değer kaybeden Thomas Cook'a destek sözü verdi.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Thomas Cook'un olası iflasının sektörde büyük bir yıkıma yol açacağını belirten seyahat acenteleri, müşterilere güven verip şirketin ürünlerini daha fazla teşvik ederek Thomas Cook'a destek olacaklarını açıkladı.

''2012'de destekledik, şimdi de destekleyeceğiz''

180 mağazası bulunan satış acentesi zinciri Hays Travel'ın kurucusu John Hays, ''Thomas Cook'un ayakta kalmasını çok istiyorum. 2012'de iflasın eşiğinde olduğu dönemde Thomas Cook'u desteklemiştik, şimdi de destekleyeceğiz.'' dedi.

'Yapabileceğimiz her şeyi yapacağız''

650 üyesi bulunan Advantage Travel Partnership'in Genel Müdürü Julia Lo Bue-Said ise, şu anda Thomas Cook ürünlerinin satışının her zamanki düzeyde seyrettiğini ve olağan dışı bir durum yaşanmadığın kaydetti. Said, ''Uzun zamandan beri Thomas Cook ile çalışıyoruz. Thomas Cook güçlü bir marka ve sorunları çözeceğini umut ediyorum. Şu ana kadar ne müşterilerde ne de partnerlerde Thomas Cook'un durumundan kaynaklı bir tutum değişikliği yaşandı. Satışlar bir hafta önce nasılsa şimdi de o şekilde devam ediyor. Bazı üyelerimiz lokal düzeyde Thomas Cook'un ürünlerini öne çıkarıyor. Şirketi desteklemek için yapabileceğimiz her şeyi yapacağız'' şeklinde konuştu.

''Yıkım büyük olur''

Thomas Cook'a başka acente gruplarınan da destek geldi. Garstang Travel aflarını yeniden Thomas Cook broşüleri ile doldururken, şirkete destek verenler arasında yönetmen Nicole Eaves de katıldı. Eaves, ''Thomas Cook otadan kaybolursa, bunun ortaya çıkaracağı yıkım sadece müşteriler açısından değil, sektörün geneli açısından da büyük olur.'' değerlendirmesinde bulundu.

''Müşteriler panşk yaşadı''

Taylor Travel'ın sahibi Shelly Taylor ise, Thomas Cook'un geçtiğimi ekim ayında fiyatları çöpe çevirmesinin ardından bu şirketin ürünlerini satmayı bıraktıklarını ancak geçtiğimiz yıldan bu yaza tatil satın alan müşterilerin panik halinde kendilerine geldiğini ifade etti. Taylor, ''Tatillerinin iptal edilmeyeceği konusunda bir panik yaşıyorlardı. Onlara her şeyin yolunda olduğunu ve bir iptalin söz konusu olmadığını anlattım.'' dedi.

TurizmGüncel'in notu:

2019 yılının ilk yarısına ait bilançolarını açıklayan Thomas Cook, 1,6 milyar euroyu geçkin kayıp yaşamıştı. Bunun üzerine şirketin hisseleri değer kaybederek 10 pounda gerilemiş daha sonra ise 12 ve 13 pounda yükselmişti. Şirket, bir süre önce hava yolu şirketini de satışa çıkarmıştı.



Bu Haber 22.05.2019 - 13:37:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.