İngiliz tatilciye bir darbe de Boris Johnson'dan

İngiliz tatilciye bir darbe de Boris Johnson'dan

İngiltere'nin yeni başbakanı Boris Johnson'un Brexit açıklaması, zaten Avrupa bölgesinde tatile çıkması zorlaşan İngiliz tatilciye bir darbe daha vurdu. Açıklamanın ardından pound son iki yılın en düşük seviyesine geriledi. 


TurizmGüncel - Dış Haberler

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'un Brexit ile ilgili açıklaması, poundu dolar ve euro karşısında son iki yılın en düşük seviyesine geriletti.

Pound yüzde 1,3 değer kaybetti

Bu hafta yaz tatiline çıkan İngiliz vatandaşları, paralarının euro ve dolar karşısında son iki yılın en düşük seviyesine düştüğünü gördü. Başbakan Boris Johnson'un 'Brexit'te anlaşma yok' açıklamasının adından dolar ve euro karşısında yüzde 1,3 değer kaybeden pound, sırasıyla 1.2230 ve 1.1004 seviyelerine geriledi. Poundun dolar ve euro karşısında 1.18 ve 1.05 seviyelerine gerilemesinden endişe edildiği belirtiliyor.

Brexit öncesi pound/euro 1,50 seviyesindeydi

İngiltere'nin AB'den çıkmasına ilişkin referandumun yapıldığı 2017 yılının ocak ayında 1 pound 1.2049 dolar seviyesine kadar düşmüştü. 2016 yılında ise dolar kuru 1.50 seviyesindeydi.

Johnson'un başbakan olmasıyla darbe şiddetlendi

Bağımsız finans danışmanlığı şirketi deVera Group'un kurucusu ve CEO'su Nigel Green, ''Brexit pounda bir darbe vurdu. Boris Johnson'un başbakan olmasıyla bu darbe daha da şiddetlendi.'' diye konuştu. Green, Boris Johnson tarafından yönetilecek 'anlaşmasız Brexit' sürecinin İngilizlerin poundun geleceğine dair kaygılarını arttırdığını da not etti.

İngilizler alternatif tatil arayışına girecek

Anlaşmasız Brexit'in büyük oranda fiyatlandırılmasına karşın, bunun en büyük etkisini tatilcilerin yaşayacağına dikkat çeken Nigel Green, tatilcilerin masraflarını düşürmek için alternatif tatil arayışına gireceklerini kaydetti.

Referandumdan bu yana yüzde 15 değer kaybetti

Poundun euro karşısında sürekli değer kaybettiğine dikkat çeken finans danışmanı, ''Referandumdan bu yana pound euro karşısında yüzde 15 değer kaybetti. Mayıs ayında itibaren başlayan yeni değer kaybıyla birlikte ise, son iki yılın en düşük seviyesine geriledi. Pound sadece Eurozone bölgesine seyahat edenleri değil, diğer seyahatçileri de şok etti. Son 3 aydır pound, önde gelen para birimleri arasında en kötü performansı gösterdi. Bunun anlamı şu; Neredeyse tüm destinasyonlar artık İngilizler eskiden olduğundan daha pahalı.

Pound daha da değer kaybeder

Investec Wealth & Investment'ın yatırım direktörü Laura Lambie de, 'anlaşmasız Brexit' durumunda poundun daha fazla değer kaybedeceğine dikkat çekti. Lambie, ''Yatırımcılar açısından Brexit'in kesinlik değil risk olarak algılandığını düşünüyorum. Bunun anlamı, anlaşmasız Brexit durumunda poundun daha da fazla değer kaybedeceği.'' şeklinde konuştu.



Bu Haber 30.07.2019 - 13:55:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.