İngiliz hava yolu şirketleri için zaman daralıyor

İngiliz hava yolu şirketleri için zaman daralıyor

İngiltere'de hava yolu şirketleri ve havalimanları, iflasın eşiğinde olduklarını ve hükümetin söz ettiği yardımları hayata geçirmesi için zamanın daraldığını açıkladı.


TurizmGüncel - Dış Haberle

Tüm dünyada olduğu İngiltere'de de hem hava yolu şirketleri hem de havalimanları zorda. EasyJet ve Ryanair bugünden itibaren tüm uçuşlarını durdururken, İngiltere havalimanlarındaki yolcu sayısının da yüzde 5'in altına düşmesi bekleniyor.

İngiliz hükümeti havalimanlarını ve hava yolu şirketlerini nasıl ayakta tutabileceğini düşünürken, bakanlarla hava yolu şirketleri ve havalimanları arasında bugün yeni görüşmeler yapılması bekleniyor.

Birleşik Krallık Havalimanları İşletmecileri Birliği CEO'su Karen Dee, devletin koronavirüs salgını nedeniyle endüstrideki istihdamı desteklemek amacıyla attığı adımlardan memnuniyet duyduklarını ancak atılacak bir sonraki adımın netleşmemesinden dolayı havalimanlarının zor kararlar almakla karşı karşıya olduğunu belitti.

İngiltere'de başta Edinburg olmak üzere, havalimanı işletmecilerinin çalışanları işten çıkarmaya başladığı belirtilirken, pilot sendikası BALPA ise önlemlerin hayata geçirilmesinin gecikmesi durumunda daha fazla sayıda hava yolu personelinin işini kaybedeceği uyarısında bulundu.

Şu ana kadar alınan tedbirlerle ilgili 'dağ fare doğurdu' tabirini kullanan havacılık endüstrisi, hava yolu şirketleri iflasın eşiğine gelirken hükümeti hala harekete geçmemekle suçladı.



Bu Haber 23.03.2020 - 09:24:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.