İngiliz Bakan Grant Shapps’tan hava yolu şirketlerine sert uyarı

İngiliz Bakan Grant Shapps’tan hava yolu şirketlerine sert uyarı

İngiltere'de okul tatili öncesi yaşanmaya başlanan uçuş iptalleri ve gecikmeleri tepki yaratırken, sorunun ortadan kaldırılması için hükümet ile sektör ortak çalışma grubu kurdu.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Personel sıkıntısı yaşayan İngiliz hava yolu şirketleri EasyJet, TUIFly ve British Airways, uçuş iptalleri ve uçuş gecikmeleri ile gündemde. Hükümet ve havacılık endüstrisi ise, yaz tatilleri öncesinde sorunu çözmek için bir çalışma grubu kurdu.

"Sıkıntılar yaşanan sorunların mazwreti değil"

Havacılık Bakanı Robert Courts ve hava yolu şirketlerinin patronları ile bir araya gelen İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, yapılan toplantıda havacılık sektöründe ve havalimanlarında yanlış giden şeylerin konuşulduğunu kaydetti. Shapps, "Hava yolu operatörleri mevcut sorunlara rağmen iyi hizmet sunmaya devam ediyor. Havacılık sektöründe yaşanan insan kaynağı sıkıntılarını anlıyorum ama bu zayıf planlamayı ve fazla rezervasyonu mazur gösteremez. En fazla aksaklık yaşayan şirketlerin, hizmetlerini sorunsuz olarak sürdüren şirketlerden bir şeyler öğrenmeleri gerekiyor." dedi.

"Ya düzgün hizmet verin ya da tazminat ödeyin"

Hükümet olarak hizmetlerin sorunsuz devam etmesi için sektöre gerekli desteği verdiklerini kaydeden Shapps, "Yaz hizmetleriniz düzgün ve programa uygun bir şekilde yapın, ya da mağdur yolculara uygun ve hızlı tazminat ödemedi sağlayın. Covid-19 sonrasındaki ilk yaz sezonunda bu aksaklıkların tekrarını görmek istemiyoruz. İlerleme kaydedilip edilmediğini görmek için önümüzeki haftalarda tekrar bir araya geleceğiz." ifadelerini kullandı.

Kimler katıldı?

İngiliz havacılık sektöründe yaşanan sorunların görüşüldüğü toplantıya Airlines UK and the AOA'nın yanı sıra (Bristol, Birmingham, Gatwick, London City, Luton, Newcastle havalimanları ile British Airways, easyJet, Jet2, Loganair, Tui Airways ve Virgin Atlantic temsilcileri katıldı.



Bu Haber 02.06.2022 - 11:28:19 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.