İngiliz bakandan seyahat koridoru açıklaması

İngiliz bakandan seyahat koridoru açıklaması
Birleşik Krallık Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, 29 Haziran'da açıklayacakları seyahat koridorları ile ilgili açıklama yaptı. Detay vermekten kaçına Shapps, 'Bu adım karantina kısıtlamalarına ilişkin çözümün bir parçası olacak' dedi.


TurizmGüncel - Dış Haberler

İngiltere'nin seyahat koridorları kuracağı ülkeler ve uygulamanın kriterleri 29 Haziran'da İngiliz parlamentosunda açıklanacak.

29 Haziran’da parlamentoda açıklanacak

Konuyla ilgili soruları yanıtlayan Birleşik Krallık Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, kaç seyahat koridoru açılacağına ilişkin soruları yanıtsız bırakırken, ''Yurt dışına İngilizlerin veya İngiltere'ye gelen yabancıların ülkedeki insanları yeniden enfekte etmeyeceği akılcı bir sistem kurmak istiyoruz. Konuyla ilgili detaylar 29 Haziran'da parlamentoda açıklanacak ve şu anda detay vermek istemiyorum.'' dedi.

Çok sayıda karmaşık konu var

Seyahat koridoru kurma kriterlerinin belirlerken sadece sadece hastalığın seviyesini değil, söz konusu ülkenin salgınla ilgili yörüngesini de dikkate alacaklarını ifade eden İngiliz Ulaştırma Bakanı, ''Ülkelerin bizimkine benzer bir ulusal sağlık sistemi var mı? Bu kapasite çok önemli. Ülkenin böyle bir kapasitesi var mı? Test kapasitesi nedir, sosyal mesafe kuralları nedir?... Bu ve benzeri çok sayıda karmaşık konu var ve yanlış bilgi vererek insanları yanıltmak istemem.'' ifadelerini kullandı.

Bugüne kadar yaptığımız işleri çöp atamayız

Havacılık ve seyahat sektörlerinin çektiği sıkıntıyı anladığını belirten Grant Shapps, ''Koronavirüs bir felaket. Bu nedenle atacağımız adımlarda önceliği buna verdik ve karantina uyguladık. Hızlı ve mantıklı önlemler alıyoruz. Ancak bugüne kadar yaptığımız işleri çöpe atmamak da son derece önemli.'' şeklinde konuştu.

Ne olmuştu?

NOT: İngiltere’nin oluşturmayı planladığı seyahat koridorları ile ilgili ilk haberlerde AB içindeki 10 ülkeye seyahat koridoru kurulacağı belrtilmiş; İspanya, İtalya, Yunanistan ve İspanya'nın ismi sayılmıştı. Daha sonra bir haber yayınlayan Daily Mail ise koridor açılacak ülkelerin arasında Türkiye’nin de bulunduğunu ileri sürmüştü. 29 Haziran’da yayınlanacak liste, konuya netlik kazandıracak.



Bu Haber 25.06.2020 - 10:07:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.