''Rusya'da kendi Antalya'mızı inşa etmemiz gerekiyor''

''Rusya'da kendi Antalya'mızı inşa etmemiz gerekiyor''
Ulusal tur operatörü Alean'ın başkanı Ilya Umansky, Rusya'nın sıfırdan kendi Antalya'sını inşa etmesi gerektiğini söyledi.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Ulusal tur operatörü Alean'ın başkanı Ilya Umansky, Rusya turizm sektörü ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İç talebin yüzde 55’ini Krasnodar aldı

Zorlu geçen yaz sezonunda Rusya içi rezervasyonların yüzde 55,5'ini Krasnodar'ın aldığını belirten Ilya Umansky, destinasyonlar açısından ise liderliğin yüzde 30'la Soçi'de olduğunu, onu yüzde 18 ile Aanapa'nın, yüzde 19 ile Kırım'ın ve yüzde 6 ile Gelendzhik'in takip ettiğini söyledi.

Talep yavaş yavaş toparlanmaya başladı

Korona salgınının turistlerin tercihlerinde çok fazla şey değiştirmediğine dikkat çeken Umansky, geziler için sezonun oldukça zor olduğunun altını çizdi. Kısıtlamalar nedeniyle satış hacminin büyük ölçüde düştüğünü kaydeden Alean'ın başkanı Ilya Umansky, mayıs tatili, okul tatilleri ve gezi turizminin geride kalan dönemde başarısız olduğunu, ancak talebin yavaş yavaş toparlanmaya başladığını söyledi.

Rusya Karadeniz kıyısında kendi Antalya’sını inşa etmeli

Yabancı ülkelerde tatil yapan yüksek ve alt segment misafirin Rusya'daki resortlere dönmeyeceğini belirten Umansky, ''Tahminimize göre bu sayı toplam turistin yüzde 30'u. Rusya'daki tesislerde fiyat-kalite oranı düşük. Bu turistleri çekmek için Rusya'nın Karadeniz kıyısında sıfırdan kendi resort bölgesini inşa etmesi gerekiyor. Tıpkı Antalya, Cancun veya diğer turistik bölgeler gibi. Eski resortlerin bir şekilde yenilenmesi yeni otellerin yapılmasını engelliyor. Bu nedenle yeni yerler seçilmeli ve buralara yabancı ülkelerdeki tesislerle rekabet edebilecek modern resortler yapılmalı.'' şeklinde konuştu.



Bu Haber 25.09.2020 - 10:33:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.