İki nükleer ülke savaşın eşiğinde, THY uçakları geri döndü

İki nükleer ülke savaşın eşiğinde, THY uçakları geri döndü
Hindistan savaş uçaklarının Pakistan'ın Keşmir bölgesine düzenlediği hava saldırısı ve devamında Pakistan'ın 'iki Hint savaş uçağını düşürdük' açıklamasının ardından iki ülke arasında tansiyon yükseldi.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Hindistan'ın Pakistan'ın Keşmir bölgesindeki radikal İslamcı gruplara düzenlediği hava saldırının ardından iki ülke büyük bir çatışmanın eşiğine geldi.

BİRBİRİNİ YALANLAYAN AÇIKLAMALAR

Keşmir merkezli radikal İslamcı örgüt jaish-e-Mohammed'in düzenlediği intihar saldırından 42 Hint askeri ölmüş ve bunun üzerine Hindistan da bölgeye hava harekatı düzenlemişti. Hava saldırısı sonrası Hindistan ve Pakistan otoriteleri birbirini yalanlayan açıklamalar yaparken, Pakistan Başbakanı Imran Khan, diyaloğa açık olduklarını belirtti. Khan, diyalog eksikliği nedeniyle geçmişte savaşan ülkeler olduğuna da dikkat çekti.

Hindistan'dan yapılan açıklamada ise, bir Pakistan uçağını düşürdükleri ve kendilerinin de bir savaş uçağı kaybettikleri belirtildi. Düşen uçağın pilotlarının Pakistan tarafından gözaltına alındığı duyuran Hindistan, hava sahasını ihlal eden Pakistan savaş uçaklarına da engellemede bulunduklarını açıkladı.

Yaşanan gelişmeler üzerine Pakistan, 28 Şubat'a kadar hava sahasını tüm ticari uçuşlara kapattığını açıklarken, Hindistan ise ticari uçuşlara kısıtlama gtirdiğini duyurdu.

THY UÇAKLARI GERİ DÖNDÜ

İki nükleer ülke arasında yaşanan gerilim sonrası Türk Hava Yolları’na ait TK6548/THY6548 sefer sayılı İstanbul Atatürk Havalimanı – Chennai seferini yapan TC-JOO tescilli Airbus A330-223F tipi uçak ile ACT Kargo şirketine ait Türk Hava Yolları Kargo adına çalışan TK6562/THY6562 sefer sayılı İstanbul Atatürk Havalimanı-Almatı seferini yapan TC-ACR tescilli Boeing 747-428F(ER) tipi iki kargo uçağı geri döndü.

Bölgede uçuş yapan bir çok havayolu şirketinin de aynı sebepten dolayı uçuşlarını aslıya aldığını açıkladı.

Türkiye dahil pek çok ülke, Hindistan ve Pakistan'a itidal çağrısında bulundu.



Bu Haber 27.02.2019 - 14:21:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.