İki haftada Antalya’ya kaç turist geldi?

İki haftada Antalya’ya kaç turist geldi?

Dünyanın önemli turizm destinasyonlarından Antalya, yaklaşık iki haftada 1095 uçuşla gelen 307 bin Rus misafiri ağırladı.


Sezonun başlaması ve Rusya'nın uçuş kısıtlamasını kaldırmasıyla Antalya Havalimanı'nda hareketlilik arttı. Turizmde rekor yılı olan 2019'un rakamlarına yaklaşılan havalimanına, dünyanın her bölgesinden ziyaretçi geliyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün verilerine göre, uçuş kısıtlamasının kaldırıldığı 22 Haziran'dan 8 Temmuz'a kadar kente Rusya'dan 1095 uçuş gerçekleştirildi.

İlk gün 30 uçuşla 7 bin 421 Rus turist gelirken, 3 ve 7 Temmuz'da Rusya'dan uçuş sayısı günlük 88'e ulaştı. Kente en fazla Rus turist, 3 Temmuz'da 24 bin 741 misafirle gerçekleşti. Toplam 17 günde Rusya'dan Antalya'ya 1095 uçuş oldu, 307 bin 417 kişi kente geldi.

Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, Antalya’nın havalimanları içinde şu anda tatil destinasyonları içinde dünyada en çok turistin geldiği havalimanlarından biri olduğunu ifade etti. Gelecek turistlerin ülkelerine sağlıklı ve güvenli şekilde dönmesinin önemine işaret eden Yavuz, ‘’Tüm turizmciler bunun bilincinde. Bu da iyi bir referans olacaktır." ifadelerini kullandı.

Yayına hazırlayan: Efsa Pural



Bu Haber 13.07.2021 - 13:51:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.