‘İstanbul Havalimanı sadece THY için yapılmadı’

‘İstanbul Havalimanı sadece THY için yapılmadı’
Istanbul Grand Airport (IGA) Genel Müdürü Kadri Samsunlu, BBC’de yayınlanan ‘Talking Business’ adlı programda havalimanı ile ilgili bilgiler verdi.

BBC’de yayınlanan ‘Talking Businss’ adlı programın sunucusu Aaron Heslehurst’a konuk olan IGA Genel Müdürü ve İcra Kurulu Başkanı Kadri Samsunlu, İstanbul Havalimanı ile ilgili soruları yanıtladı.

Türkiye’nin son 10-15 yıldır havacılık sektörüne önemli yatırımlar yaptığını belirten Samsunlu, bu zarfında THY’nin de filosunu genişleterek havacılık sektörünün küresel anlamda büyümesine de katkı sunduğunu ifade etti.

''Sadece THY için yapılmadı''

Aaron Heslehurst’ın, ‘’Anladığım kadarıyla bu havalimanının büyümesi için Türk Hava Yolları’nın da sürekli büyümesi gerekiyor. Ama THY üzerinde bir kontrolünüz yok. Burada bir sorun yok mu?’’ şeklindeki sorusuna ise Samsunlu, ‘’Bu altyapı ve üstyapı sadece THY için yapılmadı. Yeni alt yapı ve slot imkanlarının olması, İstanbul’a yeni hava yolu şirketlerini kazandıracaktır. İş veya turizm amacıyla Türkiye’ye gelen Çin, Hindistan ve birçok farklı ülkeden insanlar nihai varış noktalarına İstanbul üzerinden gidecekler. Bu yüzde İstanbul Havalimanı THY’nin yoğun şekilde faydalanacağı ama aynı zamanda pek çok hava yolu şirketini İstanbul’a getirecek küresel bir değerdir.’’ yanıtını verdi.



Bu Haber 07.09.2019 - 13:22:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.