İdlib'den acı haberler 33 asker şehit

İdlib'den acı haberler 33 asker şehit

Suriye'nin İdlin bölgesinde bulunan Türk askerlerine yönelik hava saldırısı düzenlendiği ve 33 askerin şehit olduğu açıklandı.


Hatay Valisi Rahmi Doğan, İdlib'de yaşanan hava saldırısında 33 askerin şehit olduğunu açıkladı. İlk açıklamasında 9, sonraki açıklamasında ise 22 askerin şehit olduğunu açıklayan Vali Doğan, son yaptığı açıklamada ise şehit sayısını 33 olarak duyurdu.

36 askerin de yaralı olduğunu açıklayan Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Valisi Rahmi Doğan İdlib'de yaşanan hava saldırısında yaşamını yitiren askerlerin sayısının 33'e çıktığını açıkladı.

Daha önce 22 askerin yaşamını yitirdiğini açıklayan Vali Doğan, ağır yaralı 7 askerin de yaşamını yitirdiğini söylemişti. Yaralı asker sayısının 36 olduğunu açıklayan Doğan, "Yaralı askerlerimizin hayati tehlikesi bulunmuyor" dedi.

Saldırı sonrası Beştepe Sarayı İdlib zirvesi

Yaşanan saldırı sonrası Beştepe’de Erdoğan başkanlığında güvenlik toplantısı yapıldı. Hulusi Akar ve Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katıldığı 6 süren toplantı sonrası, herhangi bir açıklama yapılmazken, Cumhurbaşkanlı Açıklama Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun olaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Fahrettin Altun tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Milli güvenliğimizi sağlamak üzere İdlib'de görev yapan kahraman askerlerimize yönelik gerçekleştirilen menfur saldırı sebebiyle, Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında bu akşam Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir Güvenlik Zirvesi gerçekleştirilmiştir.

“Tüm hedefler ateş altına alındı”

Zirvede, Esed rejiminin yüz binlerce Suriyelinin ölümünden sorumlu olduğu vurgulanarak, namlusunu, Türkiye Cumhuriyeti'nin hak ve menfaatlerini korumak üzere görev yapan askerlerimize doğrultan gayrımeşru rejime misliyle mukabele edilmesi kararlaştırılmıştır.

Bu kapsamda hava ve kara ateş destek unsurlarımızla rejimin bilinen tüm hedefleri ateş altına alınmıştır, alınmaya devam etmektedir.

Uluslararası topluma çağrı

Bu vesileyle rejimin işlediği insanlığa karşı suçların durdurulması amacıyla Astana Süreci'nin tarafları başta olmak üzere tüm uluslararası toplumu üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çağırıyoruz.

Geçmişte Ruanda'da, Bosna Hersek'te yaşananların bugün İdlib'de tekrarlanmasına seyirci kalınamaz, kalınmayacaktır.

Kahraman askerlerimizin kanı yerde bırakılmayacaktır. Suriye sahasında devam eden faaliyetlerimiz, bayrağımıza uzatılan eller kırılana dek sürecektir.



Bu Haber 28.02.2020 - 08:27:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.