İBB, Haydarpaşa ve Sirkeci garları ihalesinde devre dışı bırakıldı

İBB, Haydarpaşa ve Sirkeci garları ihalesinde devre dışı bırakıldı
Devlet Demiryolları’na ait Haydarpaşa ve Sirkeci garları için düzenlenen ihalede, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin devre dışı bırakıldığı belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,Haydarpaşa ve Sirkeci garları için yapılan ihalede İBB’nin devre dışı bırakılmasına sert tepki gösterdi. İstanbul adına öfkeli olduğunu belirten İmamoğlu, “Bu şekilde, kamu malına davranış biçimini bilmeyen, bu ahlakı taşımayan kişiler, bugün devletin malını birilerine peşkeş çeker, yarın da başka şeyleri peşkeş çeker. Buna müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

‘’Motivasyonlarının ne olduğunu sordum’’

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın kar amacı gütmeksizin, sosyal ve kültürel amaçlı ihaleye çıktığını belirten İmamoğlu, “Bilmenizi istiyorum; bir kamu kurumu, bir başka kamu kurumuna, bu amaçlarla isterse ihalesiz devir yapabilir. Yani Ulaştırma Bakanlığı isterse orayı İBB'ye verebilir. İstanbul'da bunun yüzlerce örneği var. Dedim ki, ‘Yanlış yapıyorsunuz'. Biz, buradayız. Buraları en iyi şekilde değerlendirir, halkın hizmetine sunarız. Ama Bakanlık açıklama yaptı; ‘Büyükşehir bu ihaleye giremez' dedi. Niye giremez? Cevap yok; giremez! Motivasyonlarının ne olduğunu sordum. Bu motivasyonu size sağlayan gerekçeniz ne? İBB dediğiniz, bu şehrin 16 milyonuna ait bir kurum. Size bu açıklamayı zorunlu hale getiren dayatma mı var?” sorularını yöneltti.

“Bunu yapanlardan devlet adamı olmaz”

İBB'nin dosyalarının incelemesinde ve onay verilmesi sonucunda ihaleye girdiklerini kaydeden İmamoğlu, kendilerine “rakip” olan firmayla ilgili bilgileri paylaştı. İhale dışı bırakıldıklarından 17.00 sıralarında gelen faksla haberdar olduklarını ifade eden İmamoğlu, “Soruyorlar, ‘Kaşın nerde, gözün nerde? Öpeceğim, yanağın nerede?' Trajikomik bir durum. Belki esprili anlattım; ama çok öfkeliyim, çok. İstanbul adına öfkeliyim. Daha enteresan: 15 gün önce her şey hukuka uygundu da 15 gün içinde sizi buna iten, bu motivasyonu sağlayan anlayış nedir? Bu, bu şehrin 16 milyon insanını ilgilendiriyor. Bu şehrin 16 milyon insanın hakkını savunmak adına buradan sesleniyorum. O salonda bulunanlar dahil, yukarıya doğru bu sürecin içinde yetkili kim varsa, her birisinin hakkında Pazartesi günü suç duyurusunda bulunacağım. Bu şehrin bir malına, bu şehrin bir emanetine, tarihine, doğasına, maneviyatına İBB sahip çıkar, kim olduğu belli olmayan bir şahsa ait, 10 bin TL sermayeli bir şirket değil. İstanbul Belediyesi sahip çıkar” diye konuştu.



Bu Haber 19.10.2019 - 09:16:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.