Hüseyin Kurtoğulları, ‘Usta’ isimli kitabı için 10 bin TL tazminat ödedi

Hüseyin Kurtoğulları, ‘Usta’ isimli kitabı için 10 bin TL tazminat ödedi

Hüseyin Kurtoğulları, keleme aldığı ‘Usta’ isimli kitapta turizmci Babür Arslan’a hakaret ettiği gerekçesiyle 10 bin TL tazminat ödedi.


Turizm Güncel

Plan Turizmin sahibi Hüseyin Kurtoğulları’nın turizm sektöründe yaşadıklarını kaleme aldığı ‘Usta’ isimli kitabı mahkemelik oldu.

Travelium seyahat acentesinin sahibi Babür Arslan, kitapta kişilik haklarına saldırı olduğu, haksız ve yalan ithamlarla ticari faaliyetlerinin zarara uğratıldığı iddiasıyla Hüseyin Kurtoğulları’na tazminat davası açtı.

Savcılık tarafından alınan ifadelerin ardından bilirkişi kitabı inceledi ve mahkeme “Usta” isimli kitaptaki ithamların gerçeği yansıtmadığına ve hakaret içerdiğine karar verdi.

Mahkeme, kararında davacının ticari ve kişilik haklarını rencide edici şekilde hakaret ve suç isnadında bulunulduğuna ve davacının kişilik ve ticari haklarının açıkça zedelendiğine hükmederek, kitabı kaleme alan Hüseyin Kurtoğulları’nın Babur Arslan’a 10 bin TL tazminat ödemesine karar verdi.

Turizmci Babur Arslan ise bu davadan kazandığı miktarın tamamını Türkiye Seyahat Acentaları Vakfına (TÜRSAV) bağışlayacağını açıkladı.

"Belli başlı otel müdürlerini rüşvetle tavlıyordu"

Hüseyin Kurtoğulları, ‘Usta’ isimli kitapta Babür Arslan ile ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bizim Travelium Babür Arslan daha ortada yok. Yani belli başlı otel müdürlerini, ne gariptir ki çoğu da yabancıydı, rüşvetle tavlayıp concierge’leri zapt ettiği zamanlar daha başlamamış (Abi adamda şeytan tüyü vardı, öyle de tatlı dilli bir arkadaştır ki. Ama turizme verdiği zararın büyüklüğünü anlatmaya da diller yetmez...) İş piyasaları ise kimler kimlerdi, onu da akıl almaz.”



Bu Haber 16.08.2022 - 19:03:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.