Hüseyin Kurtoğulları: Turlarımız siyasi nedenlerle durduruldu

Hüseyin Kurtoğulları: Turlarımız siyasi nedenlerle durduruldu
İstanbul'da 30 yılı aşkın süredir 'sightseeing' seferlerini yapan Plan Tours'un iki katlı otobüsleri geçtiğimiz günlerde durduruldu. Plan Tours'un patronu Hüseyin Kurtoğulları TurizmGüncel'e verdiği röportajda karar nedeniyle İstanbul turizminin ciddi sorunlar yaşayabileceğini söyledi.

 
TurizmGüncel

Plan Tours'un sahibi Hüseyin Kurtoğulları TurizmGüncel'e verdiği röportajda şunları söyledi:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi faaliyetlerimizi toplu taşoma olarak görüyor. Bu nedenle de toplu taşıma benin işim diyor ve bizi durduruyor. Oysa biz turizm yapıyoruz. Böyle bir turizm faaliyetini de sadece 1618 sayılı yasaya bağlı olarak çalışan TÜRSAB'a üye acenteler gerçekleştirebilir."

"Bizim ürünümüz 90 ülkede satışta. Birçok turizm firması bizden bu ürünü satın almış durumda. Şu anda milyonlarca dolarlık turizm faaliyeti tehlikede. Milyonlarca rezervasyon durmuş durumda. Biz Gray Line Worldwide  ile Expedi gibi dev online şirketlerle çalışıyoruz. Örneğin Fransa'da Türkiye bu konularda güvenilir bir ülke değilse biz tüm turlarımızı iptal edelim deniyor. Expedia İstanbul'da bu turları satmaktan vazgeçeceğini söylüyor."

"Ben alınan bu kararın siyasi içerikli olduğunu düşünüyorum. Rakip şirketimizin yerel yönetimle olan münasebetleri nedeniyle bizlerin önü kesiliyor. Hukuki anlamda bu işin peşini bırakmayacağız."


Bu Haber 19.09.2013 - 14:36:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • BÜLENT ŞANLITURK 20.09.2013 - 12:32

    PLAN TOUR sahibi Sayın Hüseyin KURTOĞULLARInın bir feryadı var,,,Duyan var mı? Doğru mu bu çığlık ?Yetkililerden bir yanıt var mı?Turizmcilerin yetkilileri bu konuyu araştırıyorlar mı?Biliyorsunuz aynı taktik HAVAŞ içinde yapılmıştı,ama HAVAŞ ile ŞEHİR İÇİ TURİST GEZDİRMEK asla aynı değildir. Şehir içi turist gezdirmek,METRO ile,HALK OTOBÜSÜ ile,RAYLI SİSTEM ile,METROBUS ile mi yapılacak ??? Bu konuda biz susalım,ama yetkililer konuşsun olur mu?Yok yetkililer konuşmazsa,susarsa,o zaman bizim söyleyeceklerimizi inanın hiç biriniz duymak istemez,,,,SAYGILARIMLA

  • Cengiz VAROL 20.09.2013 - 09:14

    Hüseyin Bey geçmiş olsun, bu haberi okumak gerçekten üzücü. İktardar partisine yaklaşan herkes, herşeyi kazanır. Sermaye değil, iş kolları da el değiştiriyor. Tarafsız kalsanız bile iktidara, bertaraf olursunuz. Düğmeye basılmış anlaşılan.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.