Hüseyin Kurtoğulları teröre lanet eylemini yazdı: Bravo İskender Çayla!

Hüseyin Kurtoğulları teröre lanet eylemini yazdı: Bravo İskender Çayla!
Plan Tours'un sahibi Hüseyin Kurtoğulları, Sultanahmet'te yaşanan terör saldırısı sonrası İstanbul'da düzenlenen anma etkinliği üzerine bir yazı kaleme aldı.


TurizmGüncel

Kurtoğulları, Sultanahmet saldırısının ardından turizm sektöründen gelen tepkileri değerlendiren bir yazı kaleme aldı. Kurtoğulları'nın yazısı şu şekilde:

''BRAVO İSKENDER ÇAYLA… İşte bu…Hep söylediğim; acil eylem planı.                                    

Bunu becerebildiğimizde göreceğimiz sonuçlar ne kadar haklı olduğumu kanıtlayacak.

Yani uzun boylu çalıştaylar, yok toplantılar, yok konuşmalar, görüşmeler… Sonuç?

Vakit kaybı ve başarısızlık. Hayır, hayır bu düpedüz iş bilmezlik, beceriksizlik.

İskender kardeşim dün ayağa kalktı ve hepimizi harekete geçirdi, böylece eylem çok kısa sürede amacına ulaşmış oldu. Dikkat ettiniz mi bilmem, arkadaşlar bu eylemi gerçekleştirirken herhangi bir kurum veya kişiyi öne çıkarmamaya çok özen gösterdi.

Tüm dünyaya İstanbullular olarak ne kadar üzüldüğümüzü anlatma amaçlı idi bu eylem…

Amacına da hizmet etti. Herkesin eline sağlık.

Meslek kurumları içinde İRO’ nun bu eyleme “ne kadar organize” katıldığını belirtmek ve yeni yönetimi kutlamak istiyorum.

Şimdi...

Hiç vakit geçirmeden böylesi durumlarda kısa vadede yapılması gerekenleri saptayarak önerecek ve gerçekleştirilmesi için çalışacak kişilerin bir araya gelmesi gerekiyor.

Adını ne koyarsanız koyun. İster ‘turizm için acil eylem stratejileri’ deyin, isterseniz ‘kısa vadeli turizm stratejileri’ deyin... Ne derseniz deyin de n’olur çabuk olun.

Unutmayalım ki bu herkesin katılımını gerektiren milli bir meseledir. Bu politik kaygılarından arınmış meslek kurumları için de geçerlidir tabii.

Bir de “Rusya’dan uzun süre ümidi kesin”, yahut “artık Almanlar da gelmez” gibi felaket tellallığı yapmamak lazımdır. Asıl görsel medyanın Türkiye imajını kötüleyen görüntüleri günde beş kere, hatta yetmez ise ertesi gün de servis etmesinin turizmi nasıl kötü etkilediğini bazı kafalara çakmak gerekmektedir.

Hadi İskender, hadi Faruk, hadi Müberra, hadi arkadaşlar…

İyi günler göreceğiz inşallah…''


 




Bu Haber 14.01.2016 - 14:34:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Yavuz Dilmen 18.01.2016 - 11:34

    Sevgili İskender ÇAYLA ve Küçük Oteller Derneğinin müştereken gerçekleştirdikleri bu " ANMA TÖRENİ " organizasyonu çok başarılı idi . Emeği geçenlere teşekkürler.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.