''Hoyratça kullanım, bilgisizlik ve ilgisizlik...''

''Hoyratça kullanım, bilgisizlik ve ilgisizlik...''

Sözcü gazetesi yazarı Uğur Dündar, Fethiye Körfezi'nde kaygı duyulması boyuta ulaşan kirliliği kaleme aldı. Hoyratça kullanım, bilgisizlik ve ilgisizlik nedeniyle körfezin her yıl biraz daha çamurla dolduğuna dikkat çeken Dündar, ''Araştırmalar Fethiye Körfezi'nin 15 yıl sonra kullanılamaz hale geleceğini gösteriyor'' dedi.


Sözcü gazetesi yazarı Uğur Dündar, Fethiye Körfezi ile ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Ülke turizmine 'horhor çeşmesi' gibi para akıtan Fethiye Körfezi'nde çamur tepeleri oluşmaya başladığını belirten Dündar' 'Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, 2012'de yayımladığı araştırma sonucuyla; Körfez tabanındaki çamurun her yıl 8 santim yükseldiğini, önlem alınmadığı takdirde 15 yıl sonra kullanılmaz hale geleceğini açıkladı.'' diye yazdı.

Araştırmanın tüm yetkililerin harekete geçmesini gerektiren bir alarm olduğuna dikkat çeken Dündar, şimdiye kadar hiçbir adım atılmadığını

ve 9 kilometrekarelik Fethiye Körfezi'nde 6 milyon ton çamur oluştuğunu belirtti.

''Bırakın bilim insanı olmayı, balıkçılar bile, kirlenen denizlerde yosunlaşmanın arttığını bilirler. Nitekim Körfez'de bu yıl çarpıcı renk değişikliğine neden olan “Alg (Su Yosunu) Patlaması” ortaya çıktı.'' diyen Uğur Dündar yazısının devamında şu noktaların altını çizdi:

Ender olarak gözlemlenen, denizin sarı ve ve yeşil renkler aldığı bu doğa olayının halkı endişelendirmesi üzerine, yandaş medya konuya sazan gibi daldı ve sorumluları açıkladı: CHP'li Muğla Büyükşehir Belediyesi ile yine CHP'li Fethiye Belediyesi!..

Oysa Fethiye ekonomisine korkunç zararlar veren bu tespitin (!) gerçekle hiçbir ilgisi yok!

Gazi Üniversitesi'nin bilimsel raporlarına göre; Körfez'deki renk değişimine, birinci derecede, Fethiye ovasını Doğu – Batı yönünde boydan boya kat eden Murt Deresi'nin Körfez'e taşıdığı azot ve fosfor tuzları sebep oluyor. Bu maddeler de tarımda kullanılıyor.

Şimdi geliyoruz can alıcı soruya…

Başta Murt Deresi olmak üzere, Körfez'e akan dere ve dereciklerin ıslah çalışmaları ve tarımsal atıkların kontrolü, sizce kimin görevi olabilir? Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin mi, yoksa Fethiye Belediyesi'nin mi?

Hayır, ikisinin de değil!

Görev, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nün!..

Peki DSİ kime bağlı?

Şimdi yine sıkı durun!

DSİ, son dönemde adı eleştirilerle gündemden düşmeyen Bakan Bekir Pakdemirli'nin başında bulunduğu Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı!...

YAZININ TAMAM İÇİN TIKLAYINIZ>>>



Bu Haber 26.08.2019 - 09:05:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.