Hotel Suadiye Yeşil Yıldız’lı oldu

Hotel Suadiye  Yeşil Yıldız’lı oldu
Türkiye’de çevreye duyarlı konaklama tesisinin arttırılması amacı ile bakanlık tarafından hayata geçirilen proje sayesinde İstanbul Anadolu Yakası'nda yer alan Suadiye Otel yeşil yıldızlı oldu. "Yeşil Yıldız" uygulaması, "Çevrenin korunması, çevre bilincinin geliştirilmesi, turistik konaklama işletmelerinde çevreye duyarlı yapılaşmanın ve işletmecilik özelliklerinin teşvik edilmesi"ni amaçlıyor. Yeşil Yıldız" alan otel veya tatil köyünün girişindeki plakette sınıfını gösteren yıldızlar yeşile boyanıyor ve plaket üzerinde "Çevreye Duyarlı Tesis" ibaresi yer alıyor.


Hotel Suadiye'den yapılan açıklamayı aktarıyoruz:

"Su, elektrikt, doğalgaz asarrufunu, enerji verimliliğinin arttırılmasını, çevreye zararlı maddelerin tüketiminin ve atık miktarının azaltılmasını, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının teşvik edilmesini, eylem planımız  gereği  tesisin çevreye uyumunu, çevreyi güzelleştirici düzenleme ve etkinliklerini, ekolojik mimariyi, çevreye duyarlılık konusunda bilinçlendirmeyi, eğitim sağlanmasını, ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılmasını görev edindik.

Bakanlığın 122 maddelik kriterlerine uygun olmak için çok gayret sarf ettik. 6 ay süren çalışmanın meyvelerini aldık. Bu yıldız Türkiye’nin ve Dünyanın’dır.  Kurum olarak çevre kirliliğinin önüne geçmek, yeşil dostu olmak için uzun zamandır da çalışmalarımız sürüyordu.

Hotel Suadiye Çevreye duyarlı bir konaklama tesisi olarak (yeşil yıldızlı), kaliteden ödün vermeden çevrenin korunmasına katkıda bulunurken, aynı zamanda tanıtım ve pazarlama da da ayrıcalık kazanıyoruz. Tasarruf yoluyla da Türkiye ekonomisine fayda sağlıyoruz ve bölgemizdeki diğer tesislere de örnek oluyoruz."



Bu Haber 26.01.2015 - 16:10:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.