HoReCa sektöründe çarklar, ‘Ziraat Bankası güvencesiyle’ dönecek

HoReCa sektöründe çarklar, ‘Ziraat Bankası güvencesiyle’ dönecek
Koronavirüs salgını nedeniyle zor günler yaşayan HoReCa sektöründe, nakit akışının devamı için önemli bir adım atıldı. Sektörün önde gelen 9 sivil toplum kuruluşunun talepleri ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın destekleriyle “Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı Projesi” hayata geçirildi.



STK başkanları, Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın’a teşekkür etti

4 Kasım Çarşamba günü Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın’la bir araya gelen TUSİD Başkanı Güçlü Kaplangı, ETÜDER Başkanı Melih Şahinöz, TÜROB Başkanı Müberra Eresin ve TURYİD Başkanı Kaya Demirer projenin protokol metnini imzaladı. Ardından dernek başkanları, Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın’a desteklerinden dolayı teşekkür ederek sektörleri adına plaket takdim ettiler.

Güvenli ödeme; 12 aya varan taksit imkânı…

Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı Projesi sayesinde TUSİD, ETÜDER, ZÜCDER, İHBİR, TURYİD, TÜRES, TÜROB, TÜROFED ve YESİDEF üyesi şirketler, ek bir teminat, ipotek veya komisyon maliyetine katlanmadan, 12 aya varan taksit imkânına sahip olacaklar.

TUSİD Başkanı Güçlü Kaplangı: Üretici ve satıcıdaki endişeyi giderecek

Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı Projesi’nin tedarik zincirinin sürdürülebilirliğini sağlama açısından önemli bir adım olduğunu söyleyen TUSİD Başkanı Güçlü Kaplangı, “Sektörün satıcı tarafında, üretip satma konusunda bazı endişeler vardı. Bu kapalı devre ödeme sistemi sayesinde, müşteri uygun vadelerle ihtiyacını karşılarken, üretici de güven içinde üretip satmaya devam edebilecek.

TUSİD üyeleri sistemden hem satıcı hem de alıcı olarak yararlanabilecek. Tedarik zincirinin güven içinde devam edebilmesi adına çok önemli bir proje… Başta Hazine ve Maliye Bakanlığımız ve Ziraat Bankası yönetimi olmak üzere emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum” dedi.



Bu Haber 09.11.2020 - 20:23:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.